Fredag kveld omgjorde Ole Jørgen Johanson en gammel skikjelke til olabil. Søndag satte han utfor bakken ned fra Høyfjellet på Flekkerøy.

Olabilløp: Ned Høyfjellet i ombygd skikjelke

Publisert Sist oppdatert
Olai, Mats og Simon i bilen «Dodge» som har vunnet Olabilløpet tre ganger tidligere.

– Fredag kveld hev jeg meg rundt og bygde om en skikjelke til olabil. Jeg monterte på bremser og hjul, og det fungerte veldig greit, sier Ole Jørgen Johanson til N247.

– Veldig gøy

Han ble nummer tre i Olabil-løpet som Flekkerøy Vel arrangerte på Høyfjellet søndag. Rundt 200 publikummere møtte opp i duskregnet, og de fikk se elleve olabiler i forskjellige artige varianter sette utfor fra den gamle befalsmessa og bakken ned.

– Siden det var litt aldersforskjell på deltakerne, la vi inn ett handikap i løpet. I tillegg til tiden de kom i mål på, fikk de ett sekund ekstra på alderen. Vi måtte bare gjøre det slik, sier Frode Andersen i arrangørstaben.

Tim Tobiassen ble hyllet som vinner.

Premieutdeling: Tim Tobiassen (t.v.) vant Olabilløpet ned Høyfjellet søndag. Videre Ole Jørgen Johanson som ble nummer tre, Torjus Fjell og Jonas Magnussen som ble nummer to. Brødrene Leon og Noah Olsen hadde den kuleste bilen, mens Julie og Lara var best heiagjeng. Bakerst, leder i Flekkerøy Vel, Frode Andersen.

– Veldig gøy dette. Vet ikke helt hvor fort det gikk, men mulig jeg var oppe i nærmere 20 km/t når jeg var kommet et godt stykke ned i bakken, sa en veldig blid Tim etter premieutdelingen.

Torjus Fjell og Jonas Magnussen kom i mål som nummer to.

– Vi forsøker jo å legge inn Olabil-løpet i kalenderen hvert år. Før pandemien hadde vi arrangert dette fem-seks ganger. Så dagens løp er det første siden den gang, sier Frode Andersen blid og fornøyd med både bilene, sjåfører, sidemenn, samt publikum.

Brødrene Noah og Leon Olsen (på videoklippet) fikk premie for å stille med den kuleste bilen. (Video: Helge Olsen).

Når sjåførene hadde passert målstreken i bunnen av bakken, fikk de hjelp til å komme seg opp bakken igjen for å starte på runde nummer to.
Powered by Labrador CMS