Skjærgårdsbygg AS ble årets «Øymester». Fra venstre Hans Jørgen Abrahamsen, Tobias Olsen, Filip Braseth, og Benjamin Andersen.

Skjærgårdsbygg ble årets «Øymester»

Publisert Sist oppdatert
Søndag ble lille Maurits døpt ved Speiderhuset på Kårholmen. Mamma Christina viser stolt frem dåpsbarnet, mens pappa Morten Olsen Tørressen holder storebror Selmer. Håkon Borgenvik fra Flekkerøy kirke holdt gudstjenesten.

– Det gikk jo veldig fint, og det var utrolig gøy, sa Benjamin Andersen etter at bedriften Skjærgårdsbygg AS ble kåret til årets «Øymester» ved speiderhuset ute på Kårholmen søndag.

Flott dåp

Søndagen startet imidlertid som vanlig med utegudstjeneste. Værmeldingene spådde i forkant «litt av hvert», og et stort speidertelt ble slått opp på gårdsplassen.

– I dag skal vi ha dåp her ute i den frie natur, sa øyas egen prest Håkon Borgenvik til nærmere 150 fremmøtte i øs pøs regnvær. Rundt hundre av dem fikk plass under teltduken, de andre trosset værgudene og slo opp paraplyen.

Det var lille Maurits som ble båret frem av foreldrene Christina og Morten Olsen Tørressen, og av lille storebror Selmer. Christina kommer opprinnelig fra Snik i Lindesnes, men familien bor på Flekkerøy hvor Morten er vokst opp.

– Det ble jo litt regn ut av det, men du verden så flott og minnerik denne gudstjenesten ble, sa en stolt pappa etter dåpen.

Mye folk

Etter gudstjenesten ble det servert gratis mat. Hamburgere, pølser og tilbehør gikk ned på høykant, og når plaskregnet trakk bort fra Kårholmen strømmet det på med folk.

Video: Kenneth Vesterberg

– I fjor hadde vi besøk av rundt 350 som ville få med seg kåringen av konkurransen «Øymester». La oss tippe det er over 400 her i dag, sa en blid gjeng med speiderledere som N247 traff da alt var over.

Finalen startet med at alle deltakerne skulle opp på tårnet inne i bukta. Det var ikke så enkelt.

Årets «Øymester» var utvidet litt i år, med en ekstra godbit, en såkalt finale etter at flere øvelser var unnagjort. Det handlet om å svømme ut til noen joller som var plassert ute i sundet. Videre skulle det padles, kun med hendene, ut mot en nedsunket «skatt» noen få metere lengre unna. Gutta fra Skjærgårdsbygg AS dro til slutt opp en oppblåsbar livdflåte, og ble med det årets «Øymester».

Mye latter

De åtte bedriftene som stilte opp til konkurransen, bestod av mange spreke gutter. Mange var med i fjor, og de visste akkurat hva de gikk til. Palleløpet er jo en høydar. På ny fikk et begeistret publikum se en haug av flotte spring over de rundt 30 glatte pallene som var lagt ut de 35 meterne over sundet. Det skulle også balanseres på en stolpe ut fra brygga hvor flagget som var festet i enden måtte berøres. Ikke så lett når store deler av stolpen ble smurt inn med zalo før hvert forsøk. Ellers ble det mål krefter i å holde så lenge som mulig i et tau før man glapp taket.

En av øvelsene gjaldt å være sistemann som havnet i sjøen.

– Dette var gøy, sa Benjamin Andersen etter at bedriften Skjærgårdsbygg AS stakk av med seieren.

Slik ser resultatlisten under årets «Øymester» ut i rekkefølge:

Skjærgårdsbygg AS, Flekkerøy Kirke, Flekkerøy Bygg AS, Norlock, Flekkerøy Elektro, Vesterøya Maskin, Byggmester Pettersen og Flekkerøy Misjonskirke.

Powered by Labrador CMS