Daglig leder i Flekkerøy Misjonskirke Doris Tonheim (t.v.) ønsker den nye pastoren Daniel Aas Brændeland, tidlige pastor Siri Iversen og rådgiver i Misjonskirken Norge Stein Bjørkholt velkommen til søndagens gudstjeneste.

Ny pastor i Flekkerøy Misjonskirke: - Helt fantastisk

Publisert Sist oppdatert
Her blir Daniel Aas Brændeland innsatt som ny pastor i Flekkerøy Misjonskirke av rådgiver Stein Bjørkholt (t.v.). Videre kona Anna Brændeland og styreleder Espen Iversen.

– Folk i Flekkerøy Misjonskirke har all grunn til å glede seg. Daniel er bare et helt fantastisk menneske. Jeg kjenner både han og familien hans og jeg er ikke i tvil om at dette er «rett mann på rett plass».

2015

Det er Siri Iversen som sier dette til N247 søndag. Hun ble innsatt som pastor i Flekkerøy Menighetskirke den gang de åpnet dørene og leide seg inn i Solkollen barnehage i Lindebøskauen. Hun takket for seg i denne stillingen i fjor, for å tiltre som generalsekretær i Misjonskirken Norge.

– Det har vært noen fantastiske år i Misjonskirken på Flekkerøy. Nå har de, etter å ha vært uten en fast pastor en stund, fått hentet inn en skikkelig flying, flott og snill person, avslutter Siri Iversen med et varmt smil.

– Den gang Misjonskirken startet opp i 2015, tellet de rundt 118 medlemmer. I dag er de 340. Vi holder gudstjeneste annenhver søndag, og interessen er stor, både blant store og små, sier daglig leder Doris Tonheim når N247 treffer henne i god tid før søndagens gudstjeneste.

Fra Grimstad

Som vanlig under gudstjenester var menighetssalen i Solkollen fylt til siste plass.

Den nyinnsatte pastoren Daniel Aas Brændeland er gift med Anna, og her forteller han litt om seg selv.

– Først må jeg takke for tilliten. Og jeg gleder meg enormt til å begynne som ny pastor. Selv om jeg har tjuvstartet litt med enkelte oppdrag allerede, sier Daniel og fortsetter med et smil.

– Jeg kommer fra Grimstad, og gikk både barne, ungdoms og videregående i den koselige byen. Etter det, dro jeg til Ansgar bibelskole på Hånes i ett år, før jeg vendte nesen mot Oslo. I tillegg til studier, ble jeg ungdomsarbeider i Oslo Misjonskirke Betlehem. I det siste året har jeg vært feltprest i Garden. Derfra gikk turen direkte til Flekkerøy i sommer, etter at jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått denne flotte og interessante jobben. Og nå bor jeg og Anna på øya. Utrolig gøy og givende, og jeg gleder meg enormt til å bli kjent med ennå flere øyboere, sier den nye pastoren i Flekkerøy Misjonskirke.

Powered by Labrador CMS