Noen av jentene som var på Idda Arena onsdag.

«Skate’s It Is»: Drar landsdelen rundt med rulleskøytene

Publisert
Tine Andersen t.v. og Elise Berentsen er trenere for alle jentene som koser seg på rulleskøytene i Idda Arena.

- Mandag, tirsdag og onsdag har vi hatt Aktivitets-skole på Idda Arena. Det har vært rundt 25 jenter fra både Flekkerøy, Vågsbygd, Hellemyr og Grim, sier Elise Berentsen til N247.

Mange steder

Det er hun som startet «Skate’s It Is» på Flekkerøy høsten for snaue to år siden. Totalt er de rundt 50 medlemmer, og det er i Flekkerøyhallen de ellers har sine ukentlige treninger. Men, de har vært gode til å vise seg frem også andre steder.

- Vi har reist på treninger til Odderøya og på Blå Kors Vision på Lund. Vi har også reist på skatetur med buss til både Mandal, til Lista og Flekkefjord. Så mange av disse jentene er godt bereist i landsdelen med rulleskøytene i bagasjen. For å si det slik, vi er på jakt etter den beste betongen. Det er det dette handler om, sier ei blid Elise, som storkoser seg på Idda Arena sammen med trenerkollega Tine Andersen.

- Fotball og håndballklubber arrangerer sine årlige skoler for barn og ungdom. Så hvorfor ikke rulleskøyter. De fleste jentene kommer fra øya. Men vi har også deltakere de andre bydelene, og så får vi se på utviklingen når dette blir mer kjent i disse bydelene. Vi har det i hvert fall veldig gøy sammen, sier Berentsen videre.

Her er Helene Andersen i farta.

Aktivitet

Førstkommende mandag er de tilbake til treninger i Flekkerøyhallen.

- Det er jo godt å holde seg i aktivitet. Her handler det om mestring, inkludering og fysisk aktivitet. I lagspill handler det om det samme. Men der må blant annet alle spillerne drilles inn i diverse systemer for at ting skal fungere når de skal ut for å vise det de trener på. På rulleskøytene er du helt alene, og da snakker vi blant annet om det å mestre, sier Elise som videre forteller at de er medlem av Norges Skøyteforbund og med det automatisk medlem av Norges Idrettsforbund.

- Nå vil jeg bare ønske nye jenter hjertelig velkommen til trening på Flekkerøy til mandag.

- Ikke gutter?

- Selvfølgelig. Men så langt er det ingen som har vist noen interesse. Kanskje denne sporten er mer ei jentegreie, sier Elise og smiler.

Powered by Labrador CMS