Skoleelever ved 7. trinn på Flekkerøy skole har laget øya i miniatyr i et av klasserommene på skolen.

Har laget miniatyrutgave av Flekkerøy i klasserommet

Publisert
Peker på hjemstedet. - Her bor vi, ute i Kjellevika på Vesterøya, sier mamma Tiina Kjellevik Olsen, og døtrene Sofie og Alma.

De har plukke mose, sand og stein på øya. Det er laget fyr, gårder, skog, hus og hjem. I to uker har elevene ved Flekkerøy skole laget en flott miniatyrutgave av hele øya i et av klasserommene.

– Utrolig flinke

– Heisan. Det er inspektør Eivind Pedersen fra Flekkerøy skole oppe i Myra som slår på tråden. N247 bør ta turen opp. Elevene ved 7. trinn har laget en miniatyrutgave av hele Flekkerøy inne i ett av klasserommene. Dere må komme opp å se, sier han.

I ring rundt denne flotte utgaven av Flekkerøy, stod mange av elevene, og enkelte foreldre og beundret verket elevene har holdt på med i de siste to ukene. De har all grunn til å smile, og ikke minst være stolte.

Her er det «plantet» masse av skog, det er bygd fyr, gårder, hus og hjem. Alt fra sine egne hoder. Fantasien har spilt på lag med elevene. Sett ovenfra er denne utgaven av Flekkerøy prikk lik originalen.

Noen elevene både nyter og beundrer verket de har laget.

– Alle de 59 elevene har lagt ned et stort arbeide. Og de har vært utrolig flinke. De har vært ute og plukket masse mose, stein og sand. De har blant mye annet vært rundt og tatt bilder som de har brukt i katalogene de har laget, sier trinnleder Lars Kristian Pedersen til N247.

I grupper

I forkant var elevene blitt delt inn i grupper. De kunne lage det de sjelv ønsket om øya.

– Vi ønsket å lage en brosjyre som handlet om øya. Her ser du resultatet, sier Sarah, Andine og Maria Victoria og viser stolt frem seks sider som handler om turplasser, badeplasser, holmer og Geiderøya.

– Vi har ikke gjort noe stort annet på skolen de siste to ukene. Bare hjemmelekser og litt matte. Resten av skoletiden har vi brukt til å få ferdig alt dette, sier de tre blide skolejentene, og peker stolt mot jobben de har gjort sammen med alle sine medelever.

Sarah, Andine og Maria Viktoria har laget katalogen med tittelen «Sommeren tilbringes best på Flekkerøy». De har også stelt mye med miniatyr-utgaven av øya.

- Her bor vi. Så flott, sier Tiina Kjellevik Olsen og viser det flotte huset deres som er «bygget» ute i Kjellevika ytterst på Vesterøya.

Barna Sofie og Alma smiler om kapp, og er helt sikkert enige med mammaen sin.

Powered by Labrador CMS