Olai og Nikolai fra Kopervik var noen av de første spillerne som ankom Flekkerøy fredag. Her blir de tatt i mot av Asle Ingebretsen t.v. og Leif Arnesen fra arrangørklubben Fløy Fotball. De to guttene skal overnatte på bedehuset sammen med laget.

Sør Cup: Fotball-festen er så smått i gang

Publisert
Familiene Skjæveland og Tengesdal fra Bjerkreim ble innlosjert på parkeringsplassen ved Høyfjellet av Frode Andersen.

Fredag ankom de første spillere og ledere, samt en haug av familiemedlemmer som skal «feriere» på Flekkerøy frem til tirsdag. Lørdag morgen blåses Sør Cup i gang.

1.200

Olai og Nicolai fra Kopervik var noen av de første som ankom Flekkerøy. De skal bo på øyas bedehus sammen med lagkameratene, mens de voksne skal campe på Høyfjellet.

- Vi spiller på gutter 12-årslaget til Kopervik, og vi skal møte blant annet Teie, Gausdal og Egersund. Dette blir kjempegøy, sier de to guttene fra Vestlandet.

Apropos Vestlandet. Som i alle tidligere år, «kryr» det av av klubber derfra.

Det gjør familiene Skjæveland og Tengesdal også. De kommer fra Bjerkreim, og de startet hjemmefra ved åtte-tiden i morges.

- Vi har vært her i mange år, sier en av damene i den ene campingvogna de har fått plassert der Refsdalen og turløypa ut mot sjøen starter.

- Vi venter rundt 70 enheter både oppe ved kafeen på Høyfjellet og på parkeringsplassen i disse fire dagene, sier Frode Andersen som fredag ønsket de første gjestene velkommen.

Knallvær

- Snakk om vær. For noen dager dette kommer til å bli. Vi gleder oss veldig, sa en del av de voksne N247 traff på Flekkerøy utover fredagen.

De var klare for Sør Cup, de også. En haug av voksne, både foreldre og besteforeldre har tatt turen til øya. Mens barna er innlosjert nær sagt overalt på øya, bor familiens overhoder i telt, i campingvogner eller noen har gjerne leid seg ei skibbu. Koste hva det koste vil. Sør Cup er et av høydepunktene for både liten og stor.

1.600

1.600 spillere er knyttet til cupen ute på øya. 1.200 skal bo her ute, mens rundt 400 skal holde hus på naboskolen Sjøstrand og Møvig.

- Vi fikk ikke plass til alle på øya. Vi har lånt Sjøstrand i alle år, men denne gang måtte vi utvide, sier Rolf Guttormsen som leder den lokale komiteen på Flekkerøy.

Det er et stort mannskap Fløy Fotball har skaffer til veie i forkant. Rundt 600 «vakter» skal inn, så nesten «halve øya» snakker om eller har en finger med i cupen i disse dager.

- Fløy slet litt i starten. Men når «motoren» i komiteen startet opp, har de gjort en fenomenal jobb. Det står virkelig respekt av det de gjør, sier daglig leder i Sør Cup Ole Gerhard Sørensen til N247.

Powered by Labrador CMS