Tom Hugo og Radiojam på Vedderheikonserten 28. august i år.
Tom Hugo og Radiojam på Vedderheikonserten 28. august i år.

Skoler avlyser konserter med Tom Hugo. Blir konsert likevel

Publisert Sist oppdatert
Lindebøskauen skole på Flekkerøy.
Lindebøskauen skole på Flekkerøy.

Oppdatert: Lørdag ettermiddag skriver Fædrelandsvennen at det likevel blir konsert med Tom Hugo på Lindebøskauen skole. Konserten blir onsdag i første uka etter høstferien, to dager etter opprinnelig planlagt konsert.

Bakgrunnen for snuoperasjonen er at mange har henvendt seg til rektor Marianne Jonassen på telefon, debattinnlegg og epost.

– Samtlige av dem har sagt at Tom Hugo ønskes velkommen til Flekkerøy. Jeg har snakket med han og det blir konsert. Vi har nå landet et nytt tidspunkt, og vi rekker å rigge et alternativt opplegg for dem som ikke får delta, sier rektoren, til avisen.

Lindebøskauen skole på Flekkerøy og privatskolen Oasen på Birkelid har avlyst en konsert med artisten Tom Hugo etter at foreldre har reagert på sangtekstene.

Det skriver Fædrelandsvennen fredag kveld.

Konsertforestillingen heter «EDEN - Rett pop med skeive forbilder» og det skal i følge avisen være sangtekstene foreldrene har reagert på. 

– Det er litt spesielt at de avlyser på grunn av en gruppe foreldre som skal sensurere kultur. Det eneste vi ønsker er å ufarliggjøre annerledeshet. De har nok verken sett konserten eller forstått hva tekstene handler om, sier Tom Hugo Hermansen til Fædrelandsvennen.

Rektor Marianne Jonassen på Lindebøskauen skole bekrefter avlysningen og sier de ikke har hatt tid til å finne et alternativ da konserten skulle finne sted mandag etter høstferien.

– Vi har foreldre og elever som kjenner på at det blir vanskelig med tanke på trossamfunn og lignende. Så hadde vi ikke tid til å lage et alternativt opplegg, ettersom konserten skulle være på mandag etter høstferien, sier hun og legger til at det er en stor gruppe foresatte som har reagert. 

Powered by Labrador CMS