Ute i neste uke blir det forkjørsvei på hele Fylkesveien. Fra Åshavn og forbi her i bunnen av Bernards Bakke og ut til Geiderøya.

Fra 40 til 30 km/t på Vesterøya: Fylkesveien blir forkjørsvei

Publisert Sist oppdatert
Et heller sjeldent syn på Flekkerøy. De som fartet forbi ned på Skåleviksletta i løpet av fredagen ble møtt med dette forkjørskiltet. Før helgen tar til, blir det dekket over, og forkjørsveien trer ikke i kraft før ute i neste uke.

Når pinsa er over og arbeiderne fra fylkeskommunen er tilbake i jobb igjen tirsdag vil det kun ta kort tid før hele fylkesveien på Flekkerøy blir forkjørsvei fra Åshavn og øya på tvers ut til Geiderøya. Fartsgrensen senkes to steder.

På Vesterøya

- I løpet av fredagen er det blitt satt opp skilt for forkjørsvei ute på Østerøya. Over helgen fortsetter dette arbeidet ute på Vesterøya, sier rådgiver i fylkeskommunen Bjørn Atle Tjelta til N247 bare minutter før kontoret stengte for langhelg.

De to skiltene N247 tok bilder av ute på dagen fredag på Østerøya, blir dekket til helt frem til hele arbeidet er ferdig.

- Vi håper at alle skiltene er på plass allerede på tirsdag. Så skal det merkes opp. Men i løpet av tidlig neste uke skal det bli forkjørsvei på Flekkerøy, lover Tjelta.

Fartsgrensen

Langs hele fylkesveien inne på øya, har det vært skiltet med 40 km/t i timen. Når det blir åpnet for forkjørsvei, vil fartsgrensen bli satt ned til 30 km/t to steder. Det handler først om hele Vesterøya, fra rundkjøringen og helt ut til parkerings og snuplassen i Åshavn. Videre blir det 30 km/t fra Skålevigsgarden/Paulen-krysset og ut den litt kronglete smale veien til Geiderøya.

- Hvorfor dette, Tjelta?

Dette bildet er tatt like før du kommer til det som øyfolk kaller for «Hønsehuset». I neste uke blir fartsgrensen satt ned til 30 kilometer i timen.

- På de to strekningene er ikke fylkesveien i samme stand som på nesten hele Østerøya, sier rådgiveren og avslutter:

- Dette blir jo noe nytt for alle trafikanter som med kjøretøy på Flekkerøy. Dette vil nok ta seg til etter hvert, og det handler bare om å tenke seg om, forholde seg til fartsgrensen og ta hensyn, sier Tjelta.

Helt siden Flekkerøytunnelen åpnet 15. august 1989, har strekningen fra tunnelen og opp rundt rundkjøringen og tilbake, vært eneste forkjørsvei på Flekkerøy.

Powered by Labrador CMS