Det blir ingen asfaltering i Flekkerøytunnelen i inneværende år.

Om asfaltering på Flekkerøy

Publisert Sist oppdatert
Det blir ingen asfaltering i år gjennom Flekkerøytunnelen og opp langs fylkesveien og videre rundt rundkjøringen.

Selv om arbeidet inne i Flekkerøytunnelen går mot slutten, blir det ingen asfaltering i år, verken inne i, eller oppe på fylkesveien mot og opp rundt rundkjøringen og retur.

Skålevigsgarden

- Det stemmer. Denne strekningen ligger ikke inne i årets budsjett. Men vi håper for all del å få det med i 2024, sier Tormod Svinstad til N247.

Han er rådgiver for asfaltering i fylkeskommunen, og han forteller videre.

- I år skal det asfalteres på strekningen mellom krysset Skålevigsgarden/Paulen og ut til parkeringsplassen på Geiderøya, fortsetter Svinstad.

Fra dette krysset nede i Skålevigsgarden, og i krysset inn til Paulen, skal det asfalteres videre utover fylkesveien og ut til Geiderøya.

Det har i de siste dager og uker vært skrevet en del på sosiale medier om asfaltering i tunnelen etter at arbeidet der inne en dag tar slutt.

N247 har hentet inn svar.

- Den dagen dette blir noe av, skal det ikke bare handle om tunnelen. Da skal det også asfalteres opp og rundt rundkjøringen og tilbake til tunnelåpningen igjen, sier Tormod Svinstad.

Smal vei

Fra krysset Skålevigsgarden/Paulen og videre ut og over broa i Skibbusundet, er veien smal og kronglete. Når kulda setter inn, og veien blir glatt, hender det rett som det er at større biler blir stående fast i den første svingen og bakken de møter som på folkemunne kalles «Teklas hus».

For det er ute på Østerøya, og ikke minst ut mot Geiderøya at det skjer noe i det daglige. Her kjører skolebussen både på morrakvisten og noen timer etter skoleslutt. På Geiderøya finnes det bedrifter som driver med blant annet fiskeri, tømring, elektro og bøting, i tillegg til kafé Geitodden. Her ferdes daglig både semitrailere og lastebiler, og strekningen er skummel nok i seg selv for møtende trafikanter.

- Nå er jeg ikke helt sikker på når tid arbeidet med å legge ny asfalt skjer. Jeg har hørt at Glitre Nett (tidligere Agder Energi) skal grave noe på denne strekningen. Så det må i så fall bli etter det. La oss si litt ut på høstparten, sier Svinstad i fylkeskommunen.

Det skal asfalteres ned denne bakken, og det hele avsluttes der hvor folket møter den store parkeringsplassen ute på Geiderøya, på andre siden av broa over Skibbusundet.
Powered by Labrador CMS