Familien Bakke Jørgensen, her representet ved pappa Arne med datteren Alvira Grete på armen, mamma Tone Tanmaya og Tiril deltok i påske-rebusen på Flekkerøy. De ønsket seg flere slike oppgaver. Det tok ide-maker Fredrik Elvatun på strak arm. Lørdag 1. juli starter det en ny.

Gjentar påskekonkurransen: Klart for sommerrebus på Flekkerøy

Publisert Sist oppdatert
Klikk på bildet for å se kartet i større format.

– Vi syntes påskerebusen var såpass gøy, at vi ønsket oss en reprise. Så vi gikk i dialog med Fredrik, «maste» litt, og etter litt sa han ja. Da ble hele familien veldig glade, sier Tone Tanmaya og Arne Bakke Jørgensen til N247 torsdag.

Det var i forkant av årets påske at Fredrik Elvatun kom på ideen om å lage en natursti med innlagte, både digitale og andre poster spredd rundt omkring på store deler av av Flekkerøy.

– Vi kjøpte oss et ferdiglaget kart på kafé Geitodden, og hele familien gikk ut for å løse de mange spennende oppgavene som var lagt ut, de fleste i en av de mange skogene her ute. Jeg kom med i trekningen, hvor førstepremien var et supbrett, mens andrepremien var en motorsag. Jeg valgte motorsaga, og jubelen var stor, helt frem til vi fikk den. Det viste seg at det var ei lekemotorsag for barn, sier Arne og ler godt når N247 treffer familien nede på en av bryggene på Geiderøya.

– Nå håper jeg at det ligger en motorsag for voksne i premiehylla i sommerrebusen. Neida. Dette er jo bare for gøy, og all honnør til Fredrik for at han nå går løs på en sommerrebus. Vi gleder oss, sier Arne som bærer bestefarens navn, mens pappaen heter Jørg som kommer fra Kjære på Vesterøya.

Fredrik Elvatun har laget en ny morsom sommerrebus som strekker seg fra ytterst på Østerøya, og helt ut til parkeringsplassen i Risleviga på Vesterøya.

– Jeg la ut 30 poster i påska. I sommer øker jeg til 45, sier idemakeren bak denne konkurransen.

Den biten med motorsaga var ei «blemme» fra min side. Vi har hatt det litt gøy med denne premien i etterkant, sier Fredrik Elvatun, og ler like mye som Arne som mottok premien.

Østerøya

Av de 45 postene han har lagt ut i sommerens rebus, finnes brorparten på Østerøya.

– Jeg har lagt ut noen oppgaver i Skylleviga og ute på Krossholmen ved Risleviga, sier Fredrik, som arrangerer dette sammen med Flekkerøy Vel og Kafé Geitodden.

– Folk som ønsker å være med kan kjøpe et kart på kafeen på Østerøya, sier han.

I påsken, da konkurransen var helt ny, meldte det seg på godt over 100 personer.

– Da handlet det jo bare om disse påskedagene, og mange øyfolk var bortreist. Nå varer konkurransen fra lørdag 1. juli og helt frem til søndag 13. august. Så folk har mer enn god nok tid til å løse mange av oppgavene. Har du løst femten av de 45 som er lagt ut, blir du med i trekningen, hvor hovedpremien er en elsparkesykkel, ikke en leke, sier Fredrik og ler godt.

– Jeg kom litt sent i gang i vår. Så nå håper jeg at det er noen firmaer og bedrifter der ute som kan være med å sponse noen greie premier. Det hadde smakt godt, sier Fredrik Elvatun som røper litt av oppgavene han har laget i forkant.

På Mæbøfjorden

– Noen av postene kan bli litt utfordrende. En av dem finnes ute på Mæbøfjorden, og da må du helst ha båt. En annen handler om at du må være over ei natt på en post, og da er det kanskje litt lurt å ha med seg et lite telt eller ei hengekøye. Videre handler det om å gjøre et fotballtriks, det handler om døtsing (hopp i havet), ja, det blir mye spennende for deltakerne. Men, for all del, folk må ikke bli skremt. Alle trenger jo ikke løse alt. Det holder som nevnt å løse 15 av de 45 postene for å bli med i trekningen, avslutter Fredrik Elvatun.

Powered by Labrador CMS