«Sluttføring av oppgraderingsarbeidene i Flekkerøytunnelen»

Publisert

– For tiden utføres de siste testene av anleggene som er skiftet i tunnelen. Det vil kunne høres lydtester i tunnelen som også vil slå inn på DAB-radio i bil, melder Agder fylkeskommune i en melding fredag ettermiddag..

Det står videre at det blir stenging av fv. 457 Flekkerøytunnelen fra søndag kveld 12.11.2023 kl. 22.00-05.30, fem netter til og med fredag morgen 17.11.2023.

Hva skal gjøres: Testing av systemene i tunnelen. Det blir kolonnekjøring med ledebil fortløpende.

– Ved eventuelt behov i forbindelse med testingen, kan noen kolonner måtte vente litt, 10-15 minutter, følg anvisninger fra ledebil, står det videre i meldingen.

Asfaltering i tunnelen i 2024

Flekkerøytunnelen vil få nytt asfaltdekke i 2024.

Bakgrunn for prosjektet

EU-direktivet om minste felles sikkerhet i tunneler (TEN-T) gjelder nå for både riks- og fylkesveg. Direktivet har pålagt fylkeskommunen store oppgraderinger på nær samtlige tunneler over 500 meters lengde, for at disse skal beholde godkjenningen etter 2020.

– Ettersom det er tillatt med gang- og sykkeltrafikk i denne undersjøiske tunnelen er det vedtatt å samtidig installere et akustisk ledesystem for å bidra til sikrere og mer effektiv evakuering av gående og syklende ved en eventuell brann i tunnelen. Det må også gjøres utvidede tiltak på eksisterende elektroanlegg, skriver fylkeskommunen.

Powered by Labrador CMS