Henrik Anton Grønningsæter setter ballen i mål etter en flott finte.

Tatt ut på regionslaget, viste hvorfor

Publisert
Sebastian Vangen Thorkildsen og Vladyslav Shyriaiev fornøyd med å bli tatt ut på regions landssamling.

AK28 - FLIK Søgne, 18 - 29 (9 - 11), regionserie G15

Mandag var det duket for nok et oppgjør mellom FLIK Søgne og AK28, men denne gangen var det første kamp i regionserien.

Som tidligere skrevet om, så spiller samarbeidslaget Søgne Håndball og Farsund-Lista Håndball denne sesongen i to serier.

En lokal serie i Agder for gutter 15 og 16 år, og en regional serie for kun 15 åringene på laget. Da møtes de beste lagene i Agder og Rogaland. I forrige hjemmekamp i lokal serie mot AK28, ble det en svært komfortabel seier med 24 mål, men på bortebane viste AK28 mer tenner.

Uten de eldste guttene med på laget var det andre som måtte ta ansvar og styre laget. Det var lenge en jevn kamp og FLIK Søgne slet med samarbeidet i forsvaret med litt for store avstander, og når avslutningene fremover ikke traff nettmaskene på mange av mulighetene, måtte guttene ta seg sammen.

Seks minutter ut i andre omgang var stillingen 13-14.

Regional talentsamling

En av de som tok skikkelig ansvar, var Sebastian Thorkildsen.

Sammen med keeper Vladyslav Shyriaiev var de for to uker siden tatt ut på regionslags samling i Rogaland sammen med flere av de beste spillerne i hele regionen.

Dette er første regionale samling, etter at Agder og Rogaland har hatt lokale samlinger. Nå var det første gang de regionale landslagstrenerne fikk tatt en nærmere titt på disse talentene i 2008 kullet.

Og det er enda flere gode kandidater i laget som nok kommer til å bruke kommende lokale Agder samlinger godt, for å få sjansen på neste nivå. Det er ikke for sent for noen av dem.

Vlad hadde en rekke gode redninger i første omgang, før flere av lagets nå tre keepere slapp til.

Thorkildsen banket inn hele 14 mål i kampen, og viste hvorfor han var tatt ut. Varierte flott i angrep, og det meste gikk etterhvert inn.

Nye spillere på laget

Siden forrige kamp har FLIK Søgne fått tre nye spillere, nettopp fra motstander AK28. Keeper Charlie Bubuli Hauger samt utespillerne Adrian Heggland og Henrik Anton Grønningsæter. Alle fikk sjansen til å vise seg frem, og ser ut til å være gode tilskudd til laget. Begge utespillerne kom på scoringslisten.

Kjørte ifra

Fra stillingen 13-14 kjørte FLIK Søgne ifra og var tydelig mer bestemt i både forsvar og angrep. Fem minutter senere var stillingen 13-20.

Mathias Skarpeid fikk fart på skuddarmen, Henrik Grønningsæter viste effektive finter, Nicklas Moen snappet ballen og løp ballen i mål på sedvanlig vis og laget kunne etterhvert gå av banen med en komfortabel 11-måls seier.

Flere kamper fremover

Regionserien fortsetter for laget med tøff motstand lengre østover lørdag med kamp mot Trauma i Arendal og søndag Randesund. Spennende kamper hvor laget må hente frem det beste i hver spiller, så får man ta regnskapet etterpå og se om laget kan stå toppen i begge seriene de deltar i når helgen er over.

Neste lørdag kommer Stavanger på besøk til Listahallen, så det er bare å møte opp og heie disse talentfulle guttene frem.

FLIK Søgne

 • Sebastian Vangen Thorkildsen, 14 mål
 • Mathias Skarpeid Hageland, 6
 • Nicklas Tønnessen Moen, 3
 • Henrik Anton Grønningsæter, 3
 • Benjamin Tangeraas, 2
 • Adrian Heggland, 1

AK28

 • Isak Lærum Pedersen, 6 mål
 • Endre Palmer Storstein, 3
 • Ivar Mykland, 3
 • Osmund Solås Sørhaug, 2
 • Theo Hagerup Lærum, 2
 • Emil Arvid Hedding-Valvik, 1
 • Philip Pedersen Hille, 1
Powered by Labrador CMS