Onsdag kommer Mathias Grundetjern og hans Start til Flekkerøy og 1. runde i cupen. Det er meldt om fint vær, og da vil nok de blå stolene i bakgrunnen på solsiden fylles til randen.

Møter gamleklubben: - Gleder meg til å komme «hjem»

Publisert

I februar i fjor vinket Mathias Grundetjern farvel til sitt kjære Fløy Fotball. Han ville forsøke lykken på fastlandet, og Start tok ham i mot med åpne armer. Onsdag er han tilbake på øya igjen.

Aldri før

- Dette blir spennende. Jeg har jo aldri før spilt mot Fløy, bare med dem. Så det blir nok litt rart, men sikkert veldig gøy, sier Mathias til N247.

Det er mandag kveld. Det er duskregn i lufta, og ute på det slitte kunstgresset trener en del av hans tidligere lagkamerater. Det er de blå og hvites nest siste finpuss før Start kommer besøk, og det handler om 1. runde i NM. Start har fått juling her ute før, da de i 2017 røk på et overraskende og forsmedelig 4-3 tap.

Det har ingen som er glad i fotball på øya glemt. Begge lag sliter med mange skader i troppene sine. «Start har vel et helt lag på skadelisten», kommenterte TV2-sporten under helgens runde i OBOS-ligaen.

- Vi kommer med et konkurransedyktig lag. Ja, vi sliter med skader. Jeg har sjøl opplevd det, sier Mathias og forklarer videre.

- Jeg var med i den første seriekampen borte mot Moss (0-0). Så var det slutt. Jeg fikk en strekk på baksiden av låret, sier den blide gutten som fremdeles bor på øya. Selv om han til daglig kler seg i gult og svart. Men da løper han rundt på Sparebanken Sør Arena på Lundsiden.

To scoringer

Den finslepne teknikerne var tilbake igjen etter skade i forrige uke mot Skeid. Start vant 4-1, og Mathias ble i medier kåret til Starts (sikkert også banens) beste spiller. Han kunne gå av banen med to fingre hevet.

- To scoringer i en og samme kamp etter et skadeavbrekk. Det var veldig godt å være tilbake på banen igjen, sier Mathias som er oppvokst med ballspill på Flekkerøy.

Her viste han tidlig sitt talent, og i dag føler han seg litt som ei «potet» på banen.

- Jeg har spilt på en av kantene bakover, og det samme fremover på banen. Jeg har vært spiss, ja, det blir vel ei potet dette, sier Mathias, som håper på fulle tribuner til onsdag.

- Som sagt. Det blir sikkert litt spesielt å løpe ut på min gamle hjemmebane i andre farger enn det jeg er vant med opp gjennom alle de årene jeg spilte her ute. Jeg håper på masse folk på tribunene, sier Mathias som etter overgangen til Start er blitt et kjent fjes i begge de to «leirene» som møtes til cupfest ute i Lindebøskauen onsdag.

Powered by Labrador CMS