Fetterne Levi (t.v.) og Johannes Eftevaag skal for første gang spille sammen i Fløy.

Eftevaag-fettere sammen i Fløy

Publisert Sist oppdatert
Det var mange som smilte i klubbrommet til Fløy etter treningsøkta torsdag kveld. Fra venstre: Leif Pedersen som sitter i styret i «Klubb 22», videre Johannes, hovedtrener Marius Kjørvik Johansen og sportslig leder Preben Jensen.

– Dette skal bli gøy, og vi gleder oss noe veldig til å spille sammen i Fløy. Nå skal vi gi jernet og være med å bidra til at vi holder oss i PostNord-ligaen, sier fetterne Johannes og Levi Eftevaag til N247 etter torsdagens treningsøkt på Cemo Arena.

Tilbake

Johannes er sønn av den tidligere Start-kjempen og forsvareren Claus, mens Levi er sønn til broren Sjur, også tidligere Start-spiller.

Johannes er flasket opp i Gimletroll.

– Jeg meldte meg inn i Start som 14-åring, og fikk noen flotte år hos de gule og sorte på Lund, sier Johannes og smiler godt.

– Jeg kom jo til Fløy i 2021-sesongen og spilte vel to sesonger. I januar dro jeg til USA for studier og college-fotball. Men helt ærlig talt; 30 daglige varmegrader ble for mye for meg. Jeg lengtet hjem til litt mer høstlige forhold her ute på øya, og ikke minst til hummerfiske borte ved Hombursund. Teinene ligger klare, sier Johannes som koste seg veldig under treningsøkta i duskregnet i Lindebøskauen.

Etter noen få måneder i USA kom Johannes tilbake til Fløy og spilte syv-åtte kamper.

– Så dro jeg over igjen til studiene, og nå er jeg her igjen, sier Johannes.

Levi kom til Fløy i august og har allerede fått vist talentet sitt. I siste kamp for Fløy 2 fikk han seg en skikkelig smell i hodet, og han er usikker på hva som skjer videre.

– Nå tar vi en dag av gangen. Jeg har jo veldig lyst til å spille sammen med Johannes utover høsten, sier Levi til N247.

– Veldig gøy

– For oss i «Klubb 22» betyr dette mye. Johannes bidro sterkt da han spilte hos oss tidligere, og da vi hørte at han var på vei tilbake, kastet jeg meg rundt, sier Leif Pedersen som sitter i styret i sponsorlauget «Klubb 22», en svært viktig bidragsyter for klubben på øya.

- Kastet deg rundt?

- Vi startet «Klubb 22» den gang Fløy var på nippet til å rykke opp i OBOS-ligaen. Det var i 2005-sesongen. Med årene har vi vokst til 32 medlemsbedrifter. Da jeg hørte at Johannes var på vei til øya igjen, kontaktet jeg tre nye bedrifter. Så nå teller vi 35. Enkelt og greit, sier Leif og smiler, og avslutter.

– Vårt formål er å bidra til det lille ekstra. Som da vi etter ferien hentet måltyven og friskusen Kristian Eriksen fra Express. Han har scoret i fire av fem kamper så langt.

Fornøyde

Seks kamper gjenstår av årets serie. Fire av dem skal spilles hjemme på Cemo Arena, og det skal kjempes om seks poeng borte. Søndag kommer bunnlaget Brattvåg til øya. Fløy har 21 poeng, og ligger to poeng over nedrykksstreken.

– Vi er veldig glade for å ha Johannes tilbake i Fløy igjen. Vi vet hva han står for. Det viste han da han var her sist, sier hovedtrener Marius Kjørvik Johansen og sportslig leder Preben Jensen.

Powered by Labrador CMS