Glade Fløy-gutter etter 3-0-seieren mot Arendal. Fra venstre trener Marius Kjørvik Johansen og videre målscorerne Josias King Furaha, Levi Eftevaag og Kristian Eriksen.

Fløy knuste et hardtsatsende Arendal

Publisert Sist oppdatert
Stor jubel da Kristian Eriksen har gitt Fløy ledelsen.

– Helt fortjent kampen sett under ett, sa en sprudlende glad Kristian Eriksen etter at Fløy hadde knust Arendal hele 3-0 på Cemo Arena på Flekkerøy lørdag.

Ikke god nok

Kristian kommer opprinnelig fra Froland. I to perioder har han spilt for nettopp Arendal, den siste senest i fjor.

– Jeg var tydeligvis ikke god nok, sier Kristian som spilte for Express i 4. divisjon i vår før han kom til Fløy etter sommerferien.

Og det var nettopp Kristian Eriksen som ordnet de blå og hvites første scoring. Fem minutter før pause sendte han i vei ett skudd fra rundt 16-meteren som gikk enkelt og greit forbi Arendal-keeper Jonas Vatne Brauti.

Etter pause åpnet slusene seg. Om det var glissent på tribunen på det som kalles for solsida her ute ved idrettsanlegget i Lindebøskauen før pause, ble det ikke mange igjen når himmelens sluser åpnet seg etter hvilen. Det bøttet ned, og overtaket som Arendal skaffet seg i første omgang, jevnet seg ut. Fløy-spillerne var hissige på grøten. De markerte Arendals fremste spillere helt etter boka, og etter hvert som omgangen skred frem, overtok hjemmelaget og de spilte seg frem til enkelte farlige sjanser.

Arendals keeper hadde det stille og rolig før han måtte kapitulere da det var spilt 41. minutter.

Gjestene fikk mer enn nok å henge fingrene i. Fløy-spillerne løp og løp, de distraherte de hvitkledde fra Arendal såpass mye at de gikk fullstendig opp i limingen. Da Josias King Furaha fikset 2-0 etter rundt 80. minutter og Levi Eftevaag puttet på til 3-0 to minutter senere, ble det skikkelig jubel blant de få titalls publikummerne som hadde holdt ut i regnværet.

– Utrolig deilig. Nå er vi på gang, sa en lettet og veldig glad trener Marius Kjørvik Johansen da tre poeng var i boks.

Glad trener

Den blide treneren fortjener ei ekstra fjær i hatten. Han og assistenten Lars Kristian Pedersen hadde spikret «kampen» i forkant. Med tap mot Arendal, og med kun tolv poeng, ville det bli ekstra tungt i bunnen utover høsten. De slo Ålesund 2 borte forrige helg, og med innsatsen og tælen de viste i dag, bør selvtilliten vært på plass når de drar til Molde for å møte Træff neste helg.

Om det ble jubel i Fløy-garderoben etter kampen, ble det ditto taust hos Arendal. Dette er en klubb som har skreket og skriker fortsatt om ett opprykk til OBOS- ligaen. Sist helg røk de 3-0 hjemme for bunnlaget Brattvåg. Når de måtte putte samme siffer med seg hjem i baggen etter å ha bli knust av et annet bunnlag denne helgen, spørs det om ikke den tidligere Fløy-treneren Vebjørn Urdal, som er assistent til Roger Risholt, bare kan vinke langt etter ett opprykk i år. De to neste helgene møter de nemlig topplagene Egersund og Lyn 1896.