Fløys fire målscorere i den viktige kampen hjemme mot Fram Larvik. Fra venstre Peder Dovland, Altin Ujkani, Josias King Furaha.
Fløys fire målscorere i den viktige kampen hjemme mot Fram Larvik. Fra venstre Peder Dovland, Altin Ujkani, Josias King Furaha.

Fløy vant: Tok viktige steg bort fra bunnstriden

Publisert

Med 5-2 seier hjemme mot tabellnabo Fram Larvik i bunnstriden, tok Fløy uhyre viktige steg oppover på tabellen i PostNord-ligaen avdeling 1.

– Sinnsykt

– Seieren borte mot Grorud forrige helg var ufattelig viktig. Mot Fram i dag smakte det kort og greit sinnsykt, sa en veldig glad Fløy-trener Marius Kjørvik Johansen etter ar Fløy nå innehar åttendeplass på tabellen. Med sine 28 poeng ligger de à jour, men med bedre målforskjell enn VIF2, som spiller sin kamp mot Brattvåg mandag.

To kamper

To serierunder gjenstår. Neste helg skal Fløy til Vard Haugesund, og så avslutter de hjemme mot Notodden. I bunnen ligger Aalesund2, så følger Fram og Brattvåg med hver sine 24 poeng, mens både Træff og Vard har 26. Med andre ord: Alt er opp til Fløy sjøl.

Kampen på Cemo Arena ble spilt i et ufyselig vær med mye vind og regn i kastene. Den biten taklet gutta fra øya best, selv om det var gjestene fra Larvik som scoret kampens første mål da halvtimen var spilt. Men kampuret hadde bare flyttet seg ett lite minutt lengre da Altin Ujkani fra skrått holdt sendte i vei et kanonskudd som føk opp i lengste vinkel. Etter denne vakre og viktige scoringen våknet Fløy skikkelig til liv. Selve spillet liknet vel kanskje mest på været som herjet. Men nå handlet det mest om å vinne dueller, løpe og kjempe og ikke minst avslutte et av de mange angrep som kom.

Måltyv

Etter sommerferien tok Kristian Eriksen turen fra øst i fylket og ut til Flekkerøy. Han herjet mye i Express i 4. divisjon og scoret i bøtter og spann. Han forsøkte seg også i Arendal, men der ble han ikke brukt så mye. I Fløy derimot har han vist seg frem som en skikkelig måltyv. Etter sin vakre 2-1-scoring mot Fram søndag, står han nå bokført med ni blemmer.

Kristian Eriksen viser her frem godfoten sin etter kampen. Søndag scoret han sitt niende mål for Fløy.
Kristian Eriksen viser her frem godfoten sin etter kampen. Søndag scoret han sitt niende mål for Fløy.

– Veldig gøy, og kanskje var dette min aller viktigste scoring så langt i min karriere. Den smakte veldig godt, sa Kristian til N247 etter at han måtte gå i garderoben før kampslutt.

– Jeg sliter med skade, sa han smilende før en velfortjent dusj.

To x Dovland

Etter pause økte Peder Dovland til både 3-1 (straffe) og 4-1, før gjestene reduserte. Men Josias King Furaha ville også være med på moroa. Han satte i gang et heftig raid på høyresiden, både løp og driblet av det som måtte komme i veien av motstand og satt ballen i mål i det lengste hjørnet. En fantastisk prestasjon og en skikkelig spiker i kampen. For to sesonger siden sendte Fløy nettopp Fram ned i 3. divisjon, etter at øyguttene scoret to mål på overtid i sin kamp mot Kjelsås og sjøl reddet plassen.

Mon tro hva som var snakkingens i Fram-bussen hjem mot Larvik søndag kveld. Med nest siste plass og 24 poeng spøker et nytt nedrykk. I de to siste rundene møter de Ørn Horten hjemme og Lyn borte.

Powered by Labrador CMS