Ekteparet Linda Merethe og Charles Vestberg bor på øya. Men Linda heier på Start uansett.

Kjærlighet i «Krig og fred»

Publisert
Her forsøker Start seg i et av angrepene i andre omgang.

De traff hverandre helt tilfeldig i 2008, og fire år senere giftet Linda Merethe og Charles Vestberg seg. Hun, ihuga Start-fan, mens han har heiet på Fløy i 25 år. Onsdag trakk Linda det lengste strået.

Reist mye

Linda Merete har holdt med Start siden 2001.

– Tidligere reiste jeg også mye på bortekampene. Vi er en stor og gøyal gjeng i Tigerberget, og vi stortrives i hverandres selskap. I dag syntes jeg det var jevnt, og jo, Start var vel litt bedre, sier Linda og smiler godt etter å kunne dra hjem mot heimen i bunnen av Høyfjellet med en 2-0 seier i lomma.

– Jeg syntes det var jevnt til langt ut i andre omgang. Vi holdt følge også etter at Start tok ledelsen ved Fabian Østigård Næss, sier Charles, litt skuffet over at ikke de blå puttet på kampens desidert mest klare sjanse.

Da tenker han på situasjonen der Markus Rokseth ble spilt fri da Start ledet med det ene målet. Alene på vei innover mot Start-keeper Mark Fabricius Jensen, hadde han nok av tid til å tenke på hva han skulle gjøre videre på sin vei. Et forsøk på ei håpløs avdribling rant ut i sanden, og etter det gikk noe av lufta ut av de blå og hvite fra øya.

Før kampen smakte Start-trener Sindre Tjelmeland på ei kjeks ved pressebordet. - Kjeksa smakte like godt som seieren, sa en glad trener etter kampen.

– Her kunne det og burde stått 1-1. Maken til sjanse. Nei, det var jevnt lenge, men så kom Start mer mot slutten. Det ble 2-0 ved måltyven Henrik Langaas Skogvold, og med den scoringen ble det snipp, snapp for Fløy i 1. runde i NM for Fløy.

Hang med

Første omgang ble litt sånn ta og føle på, og knapt noe å bruke tastaturet på. Det var jevnt, og Fløy fra PostNord-ligaen var fullt på høyde med Start fra OBOS. Også etter hvilen hang Fløy godt med og skapte like mye som det de fleste kaller for storebror fra Lundsiden. Så kom 0-1, men Fløy ga seg ikke. Det ble fortsatt spillemessig jevnt, og det burde helt klart stått 1-1 etter den nevnte klare 100-prosentsjansen til Rokseth. Da Skogvold pirket inn 2-0 målet mot slutten, kunne de godt over tusen tilskuerne vende nesen hjemover.

Powered by Labrador CMS