Jan Halvor Halvorsen har både spilt og trent Start tidligere Nå trener han Lyn 1896.

- Stå på videre, Marius

Publisert Sist oppdatert
Lyns supportere fra «Bastionen» heiet laget sitt frem til seier. I bakgrunnen oppe på tribunen står de trofaste fra Rægestimen.

Ei lynkjapp scoring fra Lyn 1896 etter snaue fire minutter, ødela mye i startfasen for Fløy på Cemo Arena søndag ettermiddag. I en kamp som gjestene vant 3-1.

Ledet 3-0

- Stå på videre, Marius. Det var mye bra her etter hvilen, sa Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen til Marius Kjørvik Johansen etter kampen.

Dette var Marius sin debut som hovedtrener i Fløy, og spesielt etter hva laget viste de siste 45, kunne han gå inn i garderoben med hevet hode.

- Vi fikk en forferdelig start med en midt i mot så tidlig, sa Marius til N247 like etter kampslutt.

Det var Andreas Hellum som ga Lyn den tidlige ledelsen, og samme spiller var heller ikke snauere enn at han la på til 2-0 etter 22. minutter. Da Anders Olsen fikset Lyns tredje mål før halvtimen var unnagjort, så mange for seg at dette kunne bli skikkelig ille. For det var Lyn-gutta som styrte spillet, selv om Fløy burde ha redusert da en av de blå plutselig ble alene med Lyn-keeper Alexander Pedersen på vei mot mål. Men det ville seg liksom ikke for Fløy før pause.

Fløy-trener Marius Kjørvik Johansen.

Skiftet

Etter pausen kom Fløys Peder Dovland innpå. De blå måtte ha litt mer «sting» i det de foretok seg fremover. Hjemmelagets spillere var plutselig blitt langt mer hissigere på grøten. De gikk tøft til i taklinger, de tettet mye bedre igjen bakover sammenliknet med det som skjedde før pause, og de tok mer tak i spillet på midten.

Det resulterte igjen i sjanser. Faktisk mange sjanser. Peder Dovland reduserte på straffespark etter 64. minutter, og etter dette var det de blå fra øya som kjørte kampen, bare avbrutt av et par sporadiske angrep fra et Lyn-lag som hadde mer enn nok med å forsvare seg videre utover. Fløy hadde to kjempesjanser etter flotte headinger som sisteskansen deres så vidt fikk fiftet over, og de hadde et par flotte langskudd som mange tilskuere «så i mål». Men, det ville seg ikke. Det ble med straffen til Peder Dovland, og Fløy ligger ennå alene på tabellbunn med sine fire poeng.