To glade Fløygutter etter 2-1 seieren mot Aalesund 2. Her blir tomålsscorer Peder Dovland gratulert av trener Marius Kjørvik Johansen.

Fløy vant: - Dette smakte utrolig godt

Publisert Sist oppdatert
Den tidlige spissen Tor Hogne Aarøy er trener for Aalesund 2.

– Herlig. Dette var en utrolig viktig seier, jublet tomålscorer Peder Dovland og trener Marius Kjørvik Johansen etter at tabellnabo Aalesund ble slått 2-1 på Cemo Arena mandag kveld.

I bunnen

Før kampen lå Fløy helt sist med sine seks poeng etter elleve spilte kamper. De orange fra Aalesund lå på plassen foran med samme poengsum, men med to kamper mindre spilt. Like over ligger Brattvåg med syv poeng på ti kamper, og på sikker plass ligger Fram med 12 poeng etter tolv kamper. Hver en eneste sjel med Fløy-hjerte som løste billett ute i Lindebøskauen mandag kveld, hadde regnestykket klart. Med tap, ville nesten det meste sett håpløst ut før møte borte mot Arendal til lørdag, og ikke minst det å gå høstsesongen i møte som en enslig svale helt nederst.

Ikke rart det ble jubel etter kampen. Både blant spillere, trenere, ledere og publikum. Like selvfølgelig fra trofaste Rægestimen som sang i ett sett helt til dommeren syntes det var nok for kvelden.

– Det var bare utrolig herlig å sette straffen før pause, og enda gøyere å sette inn 2-1-målet, sa en veldig blid Peder Dovland da tre poeng var i boks.

Nydelig

Det var Preben Hille som viste sine ferdigheter da han fikset straffe etter 13. min. Et flott dribleraid endte i felling langs dødlinjen, og den godeste Peder sendte like godt AAFK-keeperen i motsatt hjørnet fra 11-metersmerket. Andre omgang var ikke mer enn fire minutter gammel da gjestene utliknet (Hagen). Et velplassert og hardt skudd i korteste hjørnet fra 16-18 meter kom litt for kjapt for Fløys keeper-innbytter Markus Kristiansen, som måtte overta som siste skanse etter at Ante Knezovic fikk en lei smell i hodet før pause. Kort tid etter hadde Kristiansen en feberredning som hindret utlikning for gjestene.

Etter 21. minutter kom avgjørelsen. Peder Dovland ble hentet til øya for å score mål. Det gjorde han til gangs med sin forståelse for spillet, da han satte inn ballen i det lengste hjørnet etter en stikker. Uten sjanse for de oransjes keeper. Slikt gjør bare en måltyv. Enkelt og like elegant.

– Et typisk bunnoppgjør hvor det ble mye kjemping. Fløy er er lag vi måtte slå, for å ikke ligge alene på bunnen, sa den tidlige storscoreren og AAFK-trener Tor Hogne Aarøy til N247 etter kampen.

Når han tar en titt på tabellen etter kampen, gjør de nettopp det. Men, de har to «hengekamper» på Fløy.