Det var stor jubel i klubbrommet i Flekkerøyhallen da dommeren blåse av kampen i Haugesund. Med uavgjort 1-1 mot Vard sikret Fløy kontrakten i PostNord-ligaen.

Fløy sikret kontrakten: Stor jubel i Haugesund og på øya

Publisert Sist oppdatert
Målscorer William Drange Johnsen sammen med tidligere TV2-profil og Fløysupporter, Davy Wathne.

– Vi turde ikke slippe jubelen helt løs før vi hørte hvordan det gikk i kampen mellom Træff og bunnlaget Ålesund2. Da vi fikk beskjed om at Træff hadde tapt, kunne vi puste lettet ut, sier Fløy-oppmann Øystein Hansson på telefonene til N247 like etter kampslutt.

– Veldig gøy

Det var en lettet og jublende glad Fløy-oppmann vi snakket med.

- Dette ble jo en thriller av en kamp. Alle som hadde rom og plass for det oppe i hodene sine, ventet i spenning på resultatene fra alle kampene utover i andre omgang, fortsatte Hansson som får en alle tiders hjemtur i buss sammen med de andre gutta i blått og hvitt.

Også ute på Flekkerøy ble det jubel. Ett stort knippe av stort og smått med Fløy-medlemmer hadde samlet seg i klubbrommet, til vafler, kaffe og brus. Som ble avsluttet med er skikkelig jubelbrøl.

– Jippi, heia Fløy runget det i noen taktfaste minutter da kontrakten for neste sesong i PostNord-ligaen var i boks.

Hektisk

Kampen i seg sjøl er allerede i glemmeboka. Det ble mer rot enn spill, men slik blir del vel når det handler mer om løp, kjemping, først på ballen, og helst gå av banen med poeng i lomma. Fløy tok ledelsen etter 36. minutter ved William Drange Olsen som sendte i vei et såkalt «bananskudd» fra rundt 16 meter som dalte ned bak Vards keeper. Da kvarteret gjenstod utliknet Vard (Jensen) på straffespark etter ei klar felling, og i kampens siste minutter ble det hektisk. Men, det endte 1-1, og nå handlet det kun om en ting: resultatene fra de øvrige kampene, da spesielt de to som ble spilt mellom Træff og Ålesund 2, og Fram og Ørn.

Målforskjell

Slik endte det i sesongens nest siste serierunde. Nederst ligger Ålesund2 (23 poeng), Fram Larvik (25), Træff (26), Vard (27), VIF2 (28) og Fløy (29).

Træff, som ligger tredje sist på tabellen og på den siste nedrykksplassen, skal møte Brattvåg borte i siste runde. Vinner de den, vil de komme ajour med Fløy, hvis Fløy skulle gå på ei skikkelig mine mot Notodden på øya. Hvis så skjer, vil begge klubbene stå med 29 poeng, men når vi på tampen kan melde om at Fløy har fem minus i målscore, mens Træff har minus 26, er regnestykket krystallklart allerede i dag.

Fløy sikret ny kontrakt med 1-1 mot Vard Haugesund lørdag. Så neste lørdag kan folk på øya bare ta turen bort på Cemo Arena og nyte kaffen og vafler og hylle guttene og slippe å tenke på hvor poengene havner. Selv om Marius Kjørvik Johansens gutter selvfølgelig ønsker å avslutte med stil hjemme på Cemo Arena.