Denne gøyale guttegjengen fra Skjærgårdsbygg AS hadde aldri før løpt Fløymila. Etter innkomsten var det bare å tøye ut, og se frem til kveldens bankett. Fra venstre Ole Jørgen Johanson, Hans Jørgen Abrahamsen, Henning Hallberg, Lars Fredrik Johanson, Oscar Axelsen og Andreas Axelsen.

Deltakerrekord i Fløymila: - Det var banketten som lokket oss

Mange barn stilte opp da startskuddet gikk for de yngste.

Seks av deltakerne som gjennomførte Fløymila, er i det daglige arbeidskamerater hos Skjærgårdsbygg AS på Geiderøya. Lørdagens løp var deres aller første.

– Det var banketten i kveld som lokket, sier de med et stort glis.

Sporty bedrift

Nesten halvparten av arbeidsstokken på rundt 25, stilte på startstreken.

– Det er mange spreke gutter her. Men jeg går god for at vi seks som stilte opp helt ferske på startstreken, er med grunnet det som skal skje på kvelden. Da er det bankett på Sparebanken Sør Arena, sier Ole Jørgen Johanson og ler godt.

«Løpsgeneral» Pål Torgersen var med i komiteen for første gang. Det ble en travel dag, i og med at han også deltok i løpeskoene.

I bakgrunner smiler de fem kollegaene like bredt. Lapskausen og noe godt kaldt drikke kom godt med etter innkomst. Alle gjennomførte med glans. Selv om enkelte bein liknet litt på en skihoppers V-stil da de nærmet seg målstreken.

– Tøft

– Det var langt og tøft, men veldig gøy, var de første kommentarene som kom ut av den morsomme guttegjengen.

For arrangørene i Fløymila ble det en ekstra gøyal lørdag. Den tidligere deltakerrekorden på 216 ble rett og slett knust.

– Totalt ble det nok påmeldt rundt 350. Utrolig gøy. Rekorden ble faktisk slått allerede kvelden før da påmeldingene strømmet på, sier en veldig fornøyd «Løpsgeneral», Pål Torgersen til N247 etter at den siste løperen var kommet i mål.

Bildet er tatt snaue minuttet etter startskuddet gikk ved idrettsanlegget i Lindebøskauen. Det ble satt ny deltakerrekord med rundt 350 påmeldte.

Barneløpet åpnet arrangementet. Mange små stilte på startstreken, og langs løypa stod familiemedlemmer og andre for å heie de minste deltakerne frem. Dagens startskudd nummer to var de som skulle løpe fem kilometer, og en time senere var det klart for «Mila». Eller øya på tvers. Langs løypa stod det flere heiagjenger, og de ble vitne til at Frida Reiersølmoen fra Kristiansand Løpeklubb satte rekord i kvinneklassen med tiden 36,51. Mens Erik Udø Pedersen fra Ullensaker Kisa vant herreklassen på tiden 33.10. Han kommer opprinnelig fra Holum.

Spreke øyboere har all grunn til å smile etter løpet. Frode Udjus t.v. og Paul Nilsen.
Powered by Labrador CMS