Søgne skolesenter torsdag kveld.

Fulle hus på folkemøtene

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld arrangerte begge sidene om reversering av kommunesammenslåingen folkemøter. « Ja til Søgne og Songdalen i Kristiansand» er på skolesenteret på Tangvall, «Vi som vil ha Søgne tilbake» er på Søgne gamle prestegård. 

Stort engasjement i begge leire

Kultursalen på Søgne gamle prestegård rommer i underkant av 300 mennesker. Det var i minste laget da aksjonsgruppen «Vi som vil ha Søgne kommune tilbake» hadde invitert til folkemøte torsdag kveld.

– Fantastisk at det kommer så mange, særlig når det går to arrangementer om denne saken samme kveld, sier Sigurd Berg Aasen til N247 like før han går i samtale med to av kveldens gjester, tidligere kommunalminister og nå stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik og representantkollega Gro Anita Mykjåland, begge fra Senterpartiet.

I det nye Søgne skole- og idrettssenter på Tangvall er kapasiteten større.

– Helt vanvittig, sier leder av «Folkemøte - ja til Søgne og Songdalen i Kristiansand», Erik Spieler til N247.

Aulaen og tilstøtende areal på skolesenteret er fylt med rundt 500 engasjerte tilhørere denne kvelden.

Med to arrangementer samme kveld og med mange som gir uttrykk for at de allerede har gjort seg opp en mening om hvor fremtidens kommunegrenser bør være kan det se ut til at de to arrangementene i stor grad blir besøkt av egne tilhengere.

Det er også inntrykket Spieler sitter igjen med.

– Det er nok en relativt liten pott å kjempe om fram til folkeavstemningen, men vi får håpe flere i den gruppen nå faller ned på «vår side», kommenterer han etter innlegg fra Ålesunds kommunedirektør Jon Steven Hasseldal, Kristiansands ordfører Mathias Bernander og tidligere ordfører i Songdalen, Johnny Greibesland.

For begge leire gjelder at det om kort tid vil være for sent å påvirke utfallet av folkeavstemningen som skal finne sted  i perioden 22. januar til 2. februar i år. 

Sendingene fra begge møtene ble strømmet og kan sees i opptak på Fædrelandsvennens nettside. 

Powered by Labrador CMS