– Hva gjør jeg når kompisen min drar av veien?

Publisert
Gunstein Theland, som er vikar i Nullvisjonen Agder har også lang erfaring som ambulansearbeider. Han tar oss gjennom ulykkesberedskap og opptreden på skadested.

I fjor omkom 20 motorsyklister på norske veier og allerede nå helt i starten av sesongen har vi sett flere alvorlige MC ulykker der flere dessverre har fått dødelig utgang.

For motorsykkelførere er våren spesiell på flere måter, mest av alt fordi man kan avslutte PMS- sesongen (Parkert Motor Sykkel) og komme i gang med fryd og glede over å være tilbake på to hjul. En utfordring er at de øvrige trafikantene enda ikke vant til å ha MCene i trafikkbildet og den «lille» motorsykkelen forsvinner blant biler og større kjøretøy, men enda verre er det at MC føreren selv ikke er kommet i form etter den lange vinteren.

Mykgjøring på MC

Mykgjøring, rustløsning og førerutvikling er svært sentrale begrep for MC førere.

I starten av sesongen er ikke førerferdighetene slik de var da sykkelen ble parkert i høst. Man er blitt rusten og stiv, og mangler både muskelminne og «feelingen».

Nullvisjonen Agder har sammen med Holy Riders MC Sørlandet nå månedlige arrangement på NAF Banen i Finsland, Vamoen gocart bane.

Vårt arrangement kalles «Mykgjøring på MC», og nettopp mykgjøringen og ferdighetsbyggingen er nøkkelen til bedre opplevelser og sikrere turer.

Svært mange av MC ulykkene skjer ved utforkjøring i sving  hvor fører kommer for fort inn, fører stivner eller det er løsmasser i veien  i alle tilfeller er resultatet at man mister kontrollen og går ut av veien prisgitt et tilgivende sideterreng og godt sikkerhetsutstyr.

Mykgjøring på MC er gratis for deltakeren, og i tillegg til kjøring på banen som hele tiden gir svingtrening, står dyktige MC lærere klar på sidelinjen med veiledning og råd.

Faglig veiledning – helt gratis

Roger Aukland og Erik Kvaase fra Wright trafikkskole og Førerutvikling Sør har mange års erfaring fra både konkurranse og rekreasjonskjøring på MC i tillegg til å være MC lærere. Med dette sikrer vi høy faglig kvalitet for våre deltakere som får veiledning og gode råd med på veien.

Torsdag 9. mai på Kristi Himmelfartsdag klokken 17.00-20.00 er det årets første samling på Vamoen, med kjøretrening, sosialt samvær og selvsagt ei pølse og en kopp kaffe eller brus.

– Hva gjør jeg når kompisen drar av veien?

Denne dagen vil vi tilby enda mer: Gunstein Theland som er vikar i Nullvisjonen Agder har også lang erfaring som ambulansearbeider. Han tar oss gjennom ulykkesberedskap og opptreden på skadested.

– Hva gjør jeg når kompisen min drar av veien?

Undersøkelse av skader, varsling og sikring på skadestedet – de viktige tingene mens du venter på hjelpen.

Vi håper mange MC førere vil finne veien til Vamoen på Kristi Himmelfartsdag, nyte en fin tur på gode MC veier og møte nye og gamle venner på Vamoen der man kan få utviklet førerferdighetene.

Powered by Labrador CMS