Konsernsjef i Gjensidige, Geir Holmgren og administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen, Ingrid Riddervold Lorange.

Millionutbytte til kundene i Kristiansand

Publisert

– For 15. år på rad deler Gjensidige ut aksjeutbytte til eierne. Mesteparten av dette går til Gjensidigestiftelsen, som sender utbyttet videre til kundene. I Kristiansand 30,5 millioner kroner som gir hver kunde i gjennomsnitt utbetalt cirka 2.500 kroner, skriver selskapet i en pressemelding tirsdag.

Den spesielle ordningen gjør at Gjensidigestiftelsen betaler 2,5 milliarder kroner til kunder over hele landet. Siden 2010 har kundene fått 30 milliarder kroner.

– Det å dele ut kundeutbytte er et av stiftelsens formål i tillegg til utdelinger til trygghet og helse. Stiftelsens samlede samfunnsbidrag gjennom disse formålene vil i år være rundt 3 milliarder kroner. I en tid der priser og renter har økt kraftig, håper vi kundene setter pris på dette bidraget, sier administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen, Ingrid Lorange.

– Vi er veldig glade for at kundene får mesteparten av det utbyttet Gjensidige betaler til sine eiere. På den måten ivaretas det århundrelange og tette forholdet mellom selskapet og kundene, sier Gjensidiges konsernsjef Geir Holmgren. Utbyttet utgjør 11,1 prosent av det hver enkelt kunde betaler i forsikring.

I 2010 ble Gjensidige notert på Oslo Børs, men det gjensidige forholdet mellom kunder, lokalsamfunn og forsikringsselskap ble videreført av den største eieren, som er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen.

Powered by Labrador CMS