– Slik endte sommeren for innbyggerne på Agder

Publisert
Arne Voll er kommunikasjonssjef i Gjensidige.

– Sykdom, tyveri og knall og fall er bare noe av det turistene fra det blide Sørland opplevde denne sommeren, skriver Gjensidige i en nylig pressemelding.

- Ingen ting er mer etterlengtet enn en ferie med sol og varme. De aller fleste har gode minner å se tilbake på, men ikke alle, sier kommunikasjonssjef i Gjensidige, Arne Voll.

I løpet av sommeren 2023 har Gjensidige daglig fått meldt flere hundre skader fra fortvilte nordmenn på ferie, de fleste fra utlandet. Flest skader gjelder sykdom, legebesøk, reisegods, forsinket bagasje og tyveri. Det er også en del som må avbestille ferien på grunn av sykdom.

Agder

- I Agder ble det i juni, juli og august meldt inn 890 skader til Gjensidige med utbetalinger på tre millioner kroner, sier Voll.

Han forteller at Gjensidige i snitt fikk melding fra 10 innbyggere daglig på Agder som trengte en eller annen form for hjelp denne sommeren.

Flest meldte skader kom fra kunder i de store kommunene, men også mange fra de litt mindre.

Hver reiseskade lokalt kostet rundt 3.500 kroner. I disse tallene er det noen små, men også flere større hendelser med utbetalinger på mange titallstusen kroner.

- Når mange trenger hjelp hver dag, sier det seg selv at det er viktig at reiseforsikringen er i orden før avreise, sier Voll. Selv om sommeren nå er over, er reiselysten utover høsten fremdeles stor. Enten en skal besøke en storby i Europa, følge favoritt laget i fotball eller det er en sen tur til sol og varme, må reiseforsikringen være i orden, avslutter Voll.

Kristiansand hadde desidert flest skader i sommer med 404 innmeldte. Arendal hadde 116 skader innmeldt mens Bygland, Iveland og Valle hadde hver to innmeldte skadetilfeller.

Powered by Labrador CMS