Foreslår flere endringer i arealplanen

Publisert Sist oppdatert

By- og stedsutviklingsutvalget (BSU) i Kristiansand har som første politiske organ startet behandlingen av kommunedirektørens forslag til ny arealplan for den nye storkommunen. Utvalget skulle opprinnelig behandle planen 15. august, men ble da utsatt til dagens møte for at politikerne skulle få noe mer tid til å sette seg inn i den omfattende og viktige planen. 
Det har tidligere kommet kritiske innspill til at det i forslaget legges opp til å ta ut av planen flere tidligere vedtatte utbyggingsområder og at forslaget har vært for lite offensivt med tanke på fremtidige areal til næringsutvikling. 
Skal ut på høring
Det er formannskapet som i denne omgang skal vedta om og når planen skal sendes ut på høring og offentlig ettersyn etter at BSU nå har behandlet saken og sender sin innstilling til formannskapet. 
Flere endringsforslag
Det ble fremmet flere forslag til endringer da BSU behandlet saken torsdag. En del av forslagene ble det ikke votert over, og disse følger saken videre til formannskapet. 
I tillegg til at politikerne ønsket endringer i det fremlagte forslaget, ble det fra blant annet Høyres Odd Nordmo lagt vekt på at det i kartmaterialet til saken må tydeliggjøres eksisterende og fremtidige næringsområder og at det må legges vekt på å utvikle næringsarealer knyttet opp mot kryssløsninger langs fremtidig E18-E39 gjennom hele kommunen. 
Etter forslag fra Arbeiderpartiets Trond Blattmann innstilte BSU med stort flertall å ta inn igjen i planen flere forslag til nye næringsområder, herunder Bringeheia/Toftelandslier. 
Et forslag fra MDG om at et tidligere regulert næringsareal på Linnegrøvan skal tilbakeføres til LNF ble vedtatt med åtte mot tre stemmer, mens et tilsvarende forslag om et areal på Tofteland ikke fikk flertall i utvalget. 
Tar inn flere boligområder
I kommunedirektørens forslag til arealplan er det foreslått å ta ut flere allerede regulerte områder for boligbygging, flere av disse beliggende i Søgne og Songdalen. 
Flertallet i BSU støtter ikke en slik endring og innstiller derfor til formannskapet at områder som Nodeland syd, Nodeland øst, Kjellandsheia nord og Øygardsheia opprettholdes som boligområder i en ny arealplan. 
Innstillingen fra BSU skal behandles i formannskapets møte 12. oktober. Videre tidsplan legger opp til at saken kan behandles politisk igjen for endelig vedtak etter høring før sommeren 2023. 
Tilstrekkelige arealer for næring tilknyttet kryss på E18-E39 gjennom hele kommunen ble pekt på som viktig for fremtidig næringsutvikling i kommunen. (Foto: AF Gruppen/Nye Veier AS)
Powered by Labrador CMS