Først snø, så mye regn: – Kan bli ganske problematisk

Publisert Sist oppdatert

Statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe sier til NRK Sørlandet fredag morgen at de kommende dagene kan bli ganske problematiske. 

– Sent fredag kveld og lørdag kommer det en del snø, rundt 10 til 12 centimeter, før mildværet og regnet kommer. Det ser ikke ut til at det blir veldig mildt lørdag, men søndag og ut over uken stiger temperaturen mye, og det skal komme en god del nedbør i form av regn, sier han.

Søndag og mandag følges lavtrykket med rundt 50 millimeter regn og en kraftig vind fra sørlig retning. I kastene kan denne komme opp i 19 meter i sekundet i følge varslene fra statsmeteorologene.

Ut over uka vil mildværet fortsette med noen regnbyger, men også noe sol.

Statens vegvesen har også sendt ut et varsel om vanskelige kjøreforhold fremover:

– La bilen stå

«La bilen stå om du ikke absolutt må ut å kjøre. Selv om forholdene og vegene ser bra ut når du reiser, kan situasjonen se helt annerledes ut når du skal hjem.

Det ligger allerede mye snø på og langs vegen. Dette gjør at regnet ikke har noe sted å gjøre av seg og vil bli liggende oppå vegen og da blir det overvann. I tillegg vil noe av regnet fryse direkte på bakken. Dette kan gi svært utfordrende kjøreforhold.

I sør vil dette gjelde spesielt langs kysten og litt innover i landet», skriver vegvesenet i meldingen.

Powered by Labrador CMS