John Macleod ( fra venstre), Pål Andersen, Frank Solås og Kai Eftestad er klare for enda et Gampesparket.
John Macleod ( fra venstre), Pål Andersen, Frank Solås og Kai Eftestad er klare for enda et Gampesparket.

Klart for nye Gampespark – har funnet datoen for det aller siste Gampesparket

Publisert Sist oppdatert
Forpleiningssjef Andersen og Sportssjef Solås kommer med endelig sluttdato for Gampesparket under banketten på Høllen brygge.
Forpleiningssjef Andersen og Sportssjef Solås kommer med endelig sluttdato for Gampesparket under banketten på Høllen brygge.

Lørdag 27. januar 2024 er det igjen klart for den tradisjonsrike fotballturneringen Gampesparket i Nygårdshallen.

Selv om arrangøren har det meste på plass under en måned før første sparket i Gampesparket 2024, så er det som vanlig en smule usikkerhet rundt hvilke lag som til slutt stiller. Som vanlig så det er flere lag/lagledere som ved påmelding ikke har kontroll på skadesituasjonen og jobbplanene i spillertroppen dermed risikerer arrangører å måtte gjøre forandringer på kampoppsettet nesten helt frem til første kamp settes i gang.

I fjor satte man for øvrig ny rekord da oppsettet måtte revideres hele fem ganger! I år ser det foreløpig stabilt ut blant de 20 påmeldte lagene i herreklassen, mens det i dameklassen er en smule usikkerhet rundt spillerstallen til publikumslaget Frittgående.

Nytt lag med stor fanklubb

Blant lagene i herreklassen er det to lag som debuterer i Gampesparket. Av disse to er den store overraskelsen at gruppen som vil ha Søgne kommune tilbake stiller lag. Spillende-lagleder er Bjarne Bentsen Lieng som i et video-intervju med N247 under Gampesparket i 2016 påstod at det var et levende lik som ble intervjuet like etter kampslutt. (Se video nederst i artikkelen).

Politiker Bjarne Bentsen Lieng er klar for nye Gampespark.
Politiker Bjarne Bentsen Lieng er klar for nye Gampespark.

– Vi gleder oss til å å lage show i Nygårdshallen og vi kommer til å stille med en stor supportgjeng på tribunen. Hvilke spillere vi stiller med vil vi holde hemmelig helt frem til like før første kampen, dog er det ikke umulig at vi stiller med Vidar Ertzeid i forsvar, utstyrt med rullator! Vi har også søkt arrangøren om mulighet for at vi kan vinne en av kampene på walk over (wo), slik at vi i hvert fall vinner en av kampene vår, men det har vi enda ikke fått svar på fra arrangøren. Går dette gjennom så kan det jo være at vi også sender inn en søknad om walk over seier også i forbindelsen med den kommende folkeavstemningen, forteller en lattermild spillende-lagleder Bjarne Bentsen Lieng.

Har funnet datoen for det aller siste Gampesparket

Gampesparket som er en av Norges lengst levende innendørs fotballturnering nærmere seg nå en aller siste runde. Forpleiningssjef Pål Andersen forteller:

- Tradisjonen tro så avholder undertegnede og sportssjef Frank Solås gjennom året flere kjappe og plutselige Gampespark-møter. I sommer hadde vi et slik møte i forbindelse med en biltur fra Arendal i sportsjefens bil. Da kom temaet opp omkring når nok er nok. Det ble da konkludert med at faren for at flere av arrangørstaben på ca. 19 personer etter hvert har kommet opp i så høy alder at muligheten for lårhalsbrudd, grønn stær og begynnende demens begynner å bli overhengende, noe som gjorde at vi har satt datoen for det aller siste Gampesparket, så til de som vurderer come back eller debut i Gampesparket så begynner tiden å bli knapp.

Datoen for det aller siste Gampesparket vil bli offentliggjort i forbindelse med premieutdelingen på banketten som denne gangen arrangeres på Høllen brygge selskapslokaler, avslutter Gampesparkets forpleiningssjef Pål Andersen.

(Intervjuet med Bentsen starter cirka 3,35 minutter ut i videoen.)

Powered by Labrador CMS