Spillere fra Mathare United, Søgne og Randesund på Søgne stadion for å spille «Teddy Moen MYSA turnering» torsdag.

Lader opp til Norway Cup med turnering i Søgne

Publisert

– Det har vært problemer med pass i Kenya, og derfor har det foreløpig bare kommet åtte fotballgutter fra Mathare United hit til Søgne. De resterende reiser rett til Oslo for å være på plass til Norway Cup, sier John Repstad fra MYSAs venner i Søgne til N247 torsdag formiddag.

Da er Mathare United, forsterket med en håndfull lokal spillere, sammen med et G16 lag fra Randesund og to G15 lag fra henholdsvis Randesund og Søgne på plass ved idrettsanlegget på Tangvall for å spille cup som har fått navnet «Teddy Moen MYSA turnering».

– Turneringen har fått navnet etter MYSAs store støttespiller, Teddy Moen. Han har gjennom sin jobb som leder for Norsk trenerforening også engasjert seg i opplæring av trenere i Kenya. Teddy døde i vår etter lengre tids sykdom. Vi ønsker å hedre hans gode minne og store engasjement for arbeidet i MYSA, utdyper Repstad.

– Trenger å ha det litt gøy

For Mathare United og Randesund er cupen en forberedelse til Norway Cup. Søgne-spillerne skal til Danmark og spille Vildbjerg Cup i sommer.

– Det er en uhøytidelig turnering. Guttene trenger å ha det litt gøy, men det spilles finaler og vi deler ut pokaler, tilføyer Repstad.

MYSA

26 år gamle Derrick Ochieng Otieno er trener for laget fra Mathare United.

MYSA – Mathare youth sports association, er en organisasjon som består av nesten 30.000 ungdommer. Det er aktiviteter på mange nivåer inkludert fotball, dansegrupper, bibliotekdrift for barn og aktiviteter knyttet til psykisk utviklingshemmede. Organisasjonen er knyttet til Mathareslummen som består av rundt én million innbyggere.

Lederne i den lokale venneforeningen opplyser at det er 19 år siden det første besøket fra Mathare til Søgne. I løpet av denne perioden har laget blitt invitert til Søgne cirka 10 ganger, noe som har vært mulig takket være mange gode lokale støttespillere, både private og ikke minst fra det lokale næringslivet.

– I år har vi fått 50 billetter til Dyreparken og 50 kinobilletter. Vi får mat fra lokale butikker og bakerier og mye god støtte. Når vi får så mange som 50 billetter er dette for at vertsfamiliene skal være med som en del av opplevelsen til guttene som er her på besøk. De skal oppleve ting sammen, og vi ser at det skapes mange gode vennskap gjennom opplevelsene, sier Inger Grete Lia Stålesen fra venneforeningen.

Gjestene fra Kenya har siden ankomsten fredag vært innlosjert hos vertsfamilier i Søgne, og den lokale venneforeningen har sørget for et imponerende program med trening og flere sosiale sammenkomster. Det har vært arrangert grillfest, turer i skjærgården og i det flotte turterrenget i Søgne i tillegg til kinobesøk, tur til Dyreparken og tid til å være sammen med vertsfamiliene.

Etter turneringen torsdag avsluttes oppholdet i Søgne med en siste trening fredag før guttene gjør seg klare til videre reise til Oslo hvor de møter resten av laget som skal delta i Norway Cup.

Guttene fra Mathare United forsterket med lokale spillere til turneringen i Søgne før Norway Cup.
Powered by Labrador CMS