«Du kommer aldri til å bli glemt»

Publisert Sist oppdatert

Jarle Olafsen i Søgne FK har skrevet minneord om nylig avdøde Teddy Moen. N247 har fått tillatelse til å gjengi ordene om hedersmannen.

Kjære Teddy

Den 16 mai, på fotballens nasjonaldag fikk vi den triste nyheten om at du var gått bort. Du har hele veien har vært åpen om at du skulle dø, men som du sa, du visste bare ikke når. Men den triste beskjeden kom likevel brått på oss alle, vi skulle så gjerne hatt deg her mye lenger.

Vi vil takke deg for det du har gjort for norsk fotball, fotballen her på Sørlandet og ikke minst for oss i Søgne. Siden du gikk bort så har det vært mange hilsener og minneord og det finnes vel ikke flere superlativer og si om deg, det viser hvilken betydning du har hatt for det fotballgale Norge, men også for fotballen utenfor Norge, og ikke minst store fotball personligheter over hele verden. Når Marcelo Bielsa ønsket deg rundt sitt team på hans neste jobb, sier vel kanskje det det aller meste om deg, både som menneske og din faglig kunnskap.

Måten du møtte alle på, det gjorde at man følte seg sett, respektert og trygg med en gang, den følelsen tror jeg alle som har vært så heldig og møtt deg kan skrive under på. Du hadde alltid tid til oss. Husker du sa i et av dine siste intervjuer at du ønsket så inderlig og hjelpe andre, og at det gav deg så mye. Du har virkelig hjulpet så inderlig mange, alt fra breddetreneren her i Søgne til MYSA prosjektet i Kenya, topp trenere som har fått sparken osv, ja du stod opp for oss alle. Du satte alle andre før deg selv.

For oss i Søgne har du betydd mye, for klubben og for enkeltpersoner i klubben. Du har alltid stilt opp når vi har invitert deg, du har inspirert trenerne våre, du har utfordret trenerne våre, du har utfordret oss som klubb. Du var og snakket med pensjonistene våre på fredagslunsjen. Og har du ikke klart være der fysisk så har du bidratt på andre måter.

Eller som i fjor sommer hvor du bare dukket opp for en kopp kaffe sammen med tidligere fotball president Per Ravn Omdal, du hadde så lyst til og vise han klubben og vår nye stadion.

Helt inn til siste slutt har du villet hjelpe oss. 7. mai sa du; jeg vil gjerne bidra på videre prosjekter hos dere, jeg må bare komme meg opp på beina igjen. Så du gav virkelig av deg selv helt inn til det siste. Noen av oss hadde dårlig samvittighet for å spørre deg om råd/hjelp når du hadde blitt dårligere hvor du bare sa; ikke tenk på det engang, det er ikke noe galt med hodet mitt vettu, så jeg stiller gjerne opp. Vi er så evig takk nemlig for all tid vi fikk sammen med deg. Du er allerede savnet, men vi kan love deg en ting Teddy, vi skal bringe dine verdier og tanker videre i klubben vår. Kanskje vi også skal tørre og gå litt mer imot strømmen også.

Norsk fotball har mistet en stor personlighet, kanskje den aller største. Du vil bli savnet, men du vil aldri bli glemt. Du har satt igjen så tydelige spor etter deg, at det kommer til å påvirke Norsk fotball og ikke minst trenerforeningen i lang tid fremover, de er i gode hender. Selv om du helt sikkert hadde likt og hatt kontroll over det hele selv.

Ta deg en vel fortjent hvil nå Teddy. Du vil bli savnet hver eneste dag, men du kommer aldri til å bli glemt.

Jarle Olafsen

Powered by Labrador CMS