Hektisk foran Vigør-målet.

Mål-bonanza: Hadde fortjent poeng mot serielederen

Publisert
Jarle Rogstad roper (forgjeves) på straffe.

Vigør – Søgne 5 – 4 ( 2 – 0 ) Macron Arena, 4. divisjon fotball herrer, lørdag ettermiddag.

Det ble en kamp som inneholdt det meste da Søgne-herrene lørdag ettermiddag møtte serieleder Vigør på Macron Arena på Hellemyr. Hele ni mål, masse gule kort, straffemiss og spenning til siste sekund gjorde at publikum fikk oppleve masse action.

I en fartsfylt første omgang var det hjemmelaget som ville mest, var først i de fleste dueller og som hadde det spillemessige overtaket. Selv om Søgne laget også var farlig frempå flere ganger var det helt fortjent at hjemmelaget tok ledelsen 1 – 0 halvveis i første omgang etter nølende keeperspill av Søgnemålvakt Sindre Tjørhom.

Etter at Vigør ble snytt for et straffespark like etter at laget scoret sitt første mål, måtte bare dommerne peke på straffemerket da lagets venstrekant ble felt innenfor 16. meteren. Et straffe som Henrik Haus satte kontant i mål et par minutter før pause. Mer skjedde ikke, slik at lagene tok garderobepraten med hjemmeledelse 2 – 0.

Søgne klart best i andre omgang

Andre omgang ble et skikkelig fyrverkeri. Allerede etter to spilte minutter kunne hjemmelaget punktert kampen da laget fikk enda en straffe, som denne gangen ble satt høyt over mål. Tre minutter senere kom 3 – 0 målet etter et innøvd frispark, hvor Søgneforsvaret ikke var på plass og kampen så ut til å være avgjort, men slik ble det ikke.

Bare et minutt etter 3 – 0 scoringen reduserte bortelaget til 3 - 1 ved Kevin Johansen etter assist fra Jarle Rogstad. Dessverre ble oppturen for Søgne kortvarig da hjemmelaget økte ledelsen til 4 – 1 under et minutt etter Søgnes redusering. Igjen kom scoringen etter frispark hvor Søgne-laget atter engang var dårlig organisert.

14. minutter ut i omgangen var det klart for kampens tredje straffespark, denne gang etter at en Vigør-forsvarer brukte hånda til å stoppe ballen. Som i sist kamp scoret Kevin Johansen etter retur fra keeper og stillingen var 2 – 4 og ny spenning i kampen. Etter halvtimen spilt av andre omgang gjorde Jonas Seim alt selv da han redusert hjemmeledelsen til 4 – 3. Med denne scoringen fikk borte-laget blod på tann og kjøre kampen fullstendig. Et Søgne-lag som satset alt fremover for utligning ble dessverre straffet fem minutter før slutt da Vigør på en kontring økte ledelsen til 5 – 3, men Søgne-spillerne gav ikke opp og tre minutter før slutt reduserte til 5 – 4 etter scoring av Jarle Rogstad.

Jarle Rogstad til venstre og Jonas Seim scoret hver sitt mål.

Hektisk avslutning

De siste tre minuttene ble skikkelig hektiske da Søgne presset på for en utligning til 5 – 5, men et skikkelig presset Vigør-lag klarte å rense unna og kunne tilslutt juble for en smule ufortjent seier 5 – 4. –

– Vi spilte en meget god første omgang og ledet fortjent til pause, men andre omgang må ha vært års verste for vår del, mye takket være et Søgne-lag som aldri gir opp og som i dag hadde fortjent å reise hjem med minst et poeng, oppsummerte Vigør-trener Kjetil Ruthford Pedersen etter å ha fått stabilisert kamppulsen.