Mange dueller på Hommeren kunstgress lørdag ettermiddag.

Fotball er ikke alltid rettferdig

Søgne FKs «potet» Morten Dalene måtte igjen ta på seg keeper-hanskene.

Torridal – Søgne, 3 – 1 ( 2 – 0 ) Hommeren kunstgress, 4.divisjon fotball herrer, lørdag ettermiddag.

Det er ikke alltid at det alltid at det best laget (spillemessig) vinner fotballkampen. I dag var det Søgne-herrene som fikk kjenne på denne urettferdigheten i oppgjøret mot Torridal.

Allerede etter 80 sekunder tok hjemmelaget ledelsen etter en corner, hvor Søgne-forsvaret stod å sov slik at en Torridal-spiller kunne heade ballen upresset i mål. Igjen er man vitne til at motstanderen tar en tidlig ledelse, noe som helt klart preger Søgne-spillerne. I motvinden i første omgang prøvde Søgne-laget å spille seg til sjanser mens hjemmelaget hele tiden prøvde å slå lange baller frem til kjappe og aggressive spisser. Etter 12 spilte minutter lyktes Torridal med dette og hele alene med keeper doblet Jonas Vaaler hjemmelagets ledelse til 2 – 0.

Selv om Søgne-laget hadde ballen mest i resten av omgangen klart ikke laget å skape de helt store sjansene slik at lagene gikk til pause med 2 – 0 ledelse til Torridal.

Overkjørsel: I andre omgang var det nærmest bare spill mot ett mål. Et etter hvert slitent hjemmelag hadde mer enn nok med å klarer unna ballen i egen sekstenmeter og etter hvert så jublet spillerne hver gang de måkte ballen ut til innkast.

Med 20 minutter igjen av kampen scoret endelig Søgne da midtstopper Johan Vigsø fra kort hold satte ballen i mål etter en perfekt pasning fra Kevin Vigebo. Etter denne scoringen presset bortelaget på for utligning, men ikke uventet så får hjemmelaget en kontring få minutter før slutt hvor Jonas Vaaler satte ballen utagbart bak Søgnes vikar-målvakt Morten Dalene. Det er betegnende for andre omgang at Morten Dalene før scoringen kun var nær ballen 3-4 ganger, alle etter tilbakespill fra egne lagkamerater.

Best på Søgne var denne gangen den offensive midtbane-spilleren Daniel Aamodt som spilte en meget god kamp.

Neste kamp for Søgne spilles lørdag 13. mai kl 15.00 mot Våg. Denne kampen blir sesongens første på Søgne stadion. Da får man håpe at hjemmelagets spillere behersker naturgress bedre enn hva tilfelle var på et utslitt kunstgress på Hommeren.