Markus Rokseth scoret Fløys mål i 2-1-tapet mot Træff på Flekkerøy søndag.

Træff traff best mot Fløy

Publisert Sist oppdatert
Fløy-spiller Anders Helle i aksjon på egen banehalvdel søndag ettermiddag.

Greit nok å ha ballen mest og skape de farligste sjansene i løpet av 2x45. Men det er verken ei god nok forklaring eller noen trøst når det er gjestene som stikker av gårde med alle pongene. Søndag traff Træff best. De vant 2-1, og etter kampen kunne spillerne sette seg glade og fornøyde og forberede seg på ei lang reise både i buss og fly hjem til Molde.

Smakte

– Dette smakte veldig godt. Å det er jo en veldig stor forskjell på det å ta fatt på hjemreisen med poeng i kofferten, eller det å måtte reise hjem uten, sa assistenttrener og en veldig glad Andreas Beinset til N247 etter kampen.

Træff hadde aldri før spilt fotball på øya. Klubben kommer fra Molde, den har i overkant av 800 medlemmer. Foruten fotball, spilles det håndball i klubben.

– Neste år fyller klubben 100 år. Vi rykket opp til PostNord-ligaen etter sesongen 2021, men vi spilte i den gamle 2. divisjon i sammenhengende tre sesonger fra 2012, sier Beinset, og forteller videre at de ikke har noe spesielt forhold til Molde som jo er et av våre fremste Eliteserielag.

Andreas Beinset er assistenttrener i Træff.

– Kjente spillere som Bernt Hulsker, Christian Gauseth og Kai Røberg kommer jo fra Træff. Men per i dag har vi ingen spillere tilknyttet Moldes spillerstall, avslutter han.

Søndag kom de til øya med to veteraner, samt en del unge spillere. Det holdt mot et Fløy-lag som også stiller med et yngre lag enn tilfellet har vært i de foregående sesongene. Av de åtte treningskampene som ble spilt før de tapte premieren 1-0 mot VIF2 forrige helg, ble det 2-2 mot Vindbjart. De andre kampene endte med tap, men det må legges til at de blant annet møtte Start, Jerv og Mjøndalen.

– Skulle vunnet

– Vi har jo ballen mest i begge omgangene, og skaper mest. Men det ville seg ikke helt inne i boksen, sa Fløys nyervervelse Markus Rokseth til N247.

Unggutten kommer fra Birkeland, og det ble spill i hjembygda frem til han var 12 år. Så ble det Start, og frem til i høst spilte 19-åringen for Starts andrelag i 3. divisjon.

Rokseth åpnet på benken, men kom innpå før sidebytte. Da det gjenstod kvarteret av kampen, banket han ballen i mål fra ti meter, og reduserte til 1-2.

– Vi pumpet jo på med både angrep og ditto sjanser mot slutten, men det ville seg, sier Makus, glad for scoringen, men selvfølgelig skuffet over resultatet.

Gjestene tok ledelsen like før pause etter et flott angrep og ditto heading av Mikael Haga. 2-0 fikset Julian Kristengård etter ei flott gjennombrudds-pasning, hvor en utmanøvrert Fløy-keeper Ante Knezovic forsøkte å hindre scoring på sin ferd ut mot midten av egen banehalvdel. Mange ropte på offside, men ingen med sort overdel var enig i det.

I den neste serierunden møter Fløy Notodden borte.

Powered by Labrador CMS