Det er seks år siden Lars Christian Thorsen t.v. og Kevin Høyland sist spilte fotballkamper for Fløy.

Travel Fløy-kveld: Hadde ikke spilt kamper på seks år

Publisert Sist oppdatert
Jørgen Kristiansen har vært KrF-politiker i de siste 20 årene. Det er omtrent like lenge siden han spilte sin siste A-kamp for de blå og hvite fra øya. Spissen gikk ut et stykke ute i andre omgang i en kamp som Greipstad vant 1-0.

Det ble en travel mandagskveld for Fløy Fotball. Klokken 18.30 var det avspark mellom Våg og Fløy i 4. divisjon på Karuss. En kamp som de blå fra øya tok sesongens aller første poeng med seier 3-2. Klokken 21.30 var det Greipstad som kunne smile mest etter å ha slått Fløys tredjelag 1-0 i 6. divisjon ute på øya.

Lenge siden

Lørdag tapte Fløys A-lag i PostNord-ligaen 1-0 borte mot bunnlaget Fram Larvik. Mandag var det klubbens andre og tredjelag sin tur. I løpet av de to kampene denne mandagskvelden, måtte klubben bruke alt i fra spillere i konfirmasjon-alderen og opp til den 47 år gamle spissen og KrF-politikeren Jørgen Kristiansen som spilte ball for tredjelaget i flomlyset på Cemo Arena.

- Jeg har vært i politikken i 20 år, og det er vel like lenge siden jeg spilte for Fløys A-lag, sier den blide øygutten som siden den gang har spilt flust av kamper for både B-lagene og veteranene. Gjestene fra Greipstad vant 1-0 etter scoring av Steffen Finsådal.

Comeback

På Karuss ble det en underholdene kamp mellom naboene fra hver sin side av Flekkerøytunnelen.

- Jeg måtte børste støvet av både storebror Lars Christian og Kevin Høyland, sa trener Ole Fredrik Thorsen etter å ha tatt sesongens første poeng i 3-2 seieren.

- Jeg spilte min siste A-kamp for Fløy i 2016, og så spilte jeg B-kamp året etter. Det er faktisk seks år siden nå, sier Lars Christian som i sin tid var en målhungrig spiss for de blåhvite.

Mandag viste han at det «hang» litt igjen med sin 1-0 scoring. Han forlot banen i andre omgang, men ble kastet innpå igjen mot slutten grunnet skade hos en lagkamerat.

Håndball

Kevin Høyland begynte å spille ball i Fløy som åtteåring. Han hadde heller ikke spilt en fotballkamp på seks år. Med litt hjelp fra familien på tribunen, viste det seg at han ga seg med den store lærkula etter å ha spilt sin siste kamp på gutter 15-årslaget. I årene som fulgte ble det nemlig bare håndball for 21-åringen. Det ble spill for både Fløy Våg og AK28, men den talentfulle venstrehånd-spilleren ga seg med den lille ballen da koronapandemien dukket opp.

Noen publikummere fra Flekkerøy tok turen til Karuss mandag kveld.

Mandag kom han innpå som innbytter da det var spilt i rundt førti minutter, på stillingen 1-1. Fem minutter senere ledet laget hans plutselig 3-1, og selv om ikke spilleren fra Vragesløyfen skal ha æren for snuoperasjonen, var det i hvert fall et veldig vellykket innhopp. Mot slutten av kampen hinket han av banen.

- Jeg fikk en smell i ankelen. Men det var gøy å være med, samtidig som jeg merket at det ble noen lange løpeturer, sier Kevin med er stort smil.

Foruten Lars Christian sin 1-0 scoring, fikset Kalle Sigurdsen de to andre målene for gjestene. For Våg scoret Kristoffer Bjåland og Mathias Syvertsen.

Powered by Labrador CMS