Gabriel Ingebretsen jobber til daglig som barnehageassistent i Taremareskogen barnehage i Lindebøskauen.

Rekordløp av «Gabbi»: Leker med tanken om å vinne B-NM

Publisert Sist oppdatert

- Nå får vi se. Men det hadde jo vært veldig gøy å vinne 10.000 meteren i B-NM på Jessheim 6-8. juli, sier Gabriel Ingebretsen til N247.

Gabriel Ingebretsen under løpet på Kristiansand stadion i helgen.

Gabriel, eller bare «Gabbi» på folkemunne, har vært glad i å løpe siden han startet denne formen for trening som 27-åring. I dag er han 32, og i helgen satte han personlig rekord på 10.000 meter med tiden 31.27. Det skjedde under den tradisjonelle «Stadionmila», og etter løpet var «Gabbi» i sitt ess.

- Jeg vant jo ikke selve løpet, da. Jeg la meg inn i 31.59-feltet, og da «haren« gav seg etter 5.500 meter, var det bare å gi på, sier han, og får veldig skryt av Knut Willy Svendsen som er med i KIF Friidrett. Han har også vært trener for «Gabbi».

- Det er både overraskende og veldig gøy. Etter treningsleiren i Portugal i påsken skjedde det liksom litt med han. Han besitter en veldig vilje med mye energi. Og når han i tillegg har fått mer flyt i løpet, går det veldig fort. Joda, dette var godt gjort av ham, sier Knut Willy til N247 etter løpet.

Barnehage

Til daglig jobber «Gabbi» i Taremareskogen barnehage ute i Lindebøskauen. Bare noen få løpeskritt fra idrettsanlegget på Flekkerøy.

Her har han løpt tusenvis av runder, og Fløy-mila er han alltid med i. I tillegg til å steppe inn hvis Fløys 3 mangler spillere til sitt lag i 6. divisjon. For det var ball han spilte i oppveksten på øya.

- Fotball er også gøy. Og jeg stiller mer enn gjerne opp hvis behovet er der, sier han og forteller om hva som skjedde under Fløymila som nylig ble arrangert.

- Jeg løp de siste 2.5 kilometerne med en vond ankel, og kom hinkende i mål. Det var ikke noe stas, sier «Gabbi» som allerede før løpet hadde klart kravet (31.59) om NM-deltakelse før rekordløpet i helgen.

- Jeg tok NM-kravet i fjor med tiden 31.52, sier han og smiler mens de små barna i Taremareskogen følger litt med på avstand.

Powered by Labrador CMS