Mye støv da helikopteret lettet fra den store parkeringsplassen i sørenden av Kjellandsheia. Arnfinn Håverstad dokumenter løftet.

Tredje gapahuk til Kjellandsheia

Publisert Sist oppdatert
Arnfinn Håverstad (t.v.), Vilde Hommo og Inge Bakken klargjør gapahuken, benker og utstyr som skal settes opp ved Uffortjønna i Kjellandsheia.

Torsdag morgen ble nok en gapahuk fraktet med Fjellflys helikopter til Kjellandsheia. Denne gangen til Uffortjønna sør for Kjellandsvannet. Tidligere er det satt opp gapakuk på Svarteheia og i Eplehagen, lengre nord i Kjellandsheia.

Det er Søgne og Greipstad Sparebank som har kjøpt den laftebyggede gapahuken etter søknad fra Kjellandsmarkas venner som er under etablering. Bygget er ment til alle som bruker det fantastiske løypenettet som de siste årene er kraftig oppgradert av blant andre Repstad Eiendom og den såkalte «pensjonist gjengen».

Da fraktearbeidet startet stod Endre Myran og Ole Johan Bueklev fra Repstad samt Helge Bentsen og Tellef Vinvand klare ved tjønna for å ta i mot den luftbårne lasten. Dette mens Arnfinn Håverstad, sammen med «Task spesialist» Vilde Hommo og pilot Inge Bakken, bistod i stroppearbeidet for å få lasten inn i Kjellandsheia. I tillegg til selve gapahuken ble det fraktet inn benker, torv til taket på nybygget, samt pukk og grus til grunnarbeidene.

Arnfinn Håverstad i Kjellandsmarkas venner gjør seg klar til støvskyen som kommer når helikopteret tar av fra grusplassen ved Kjellandsheia.

Formålet til Kjellandsmarkas venner, med Arnfinn Håverstad i spissen, er «å fremme folkehelsen gjennom å være med på å utvikle Kjellandsmarka som rekreasjons- og friluftsområde for alle som er glade i å ferdes ute i naturen.

I samarbeid med utbygger, Kristiansand kommune og andre ønsker vi å være med på planlegging, bygging og vedlikehold av turveier, stier og tiltak som tilrettelegger for allmennheten i Kjellandsmarka.»

Støtter

– Banken setter stor pris på slike gode initiativer og støtter denne søknaden. Vi ser at dette er noe som vil glede mange. Kjellandsheia-området er i sterk utvikling og folkehelse er et viktig tema her, sier Lene Apland i Søgne og Greipstad Sparebank.

Hun sier videre at hun vil rose gjengen bak dette initiativet og frivilligheten som legges ned, ikke bare i Kjellandsheia, men også i mange andre turområder i bygda.

Det er Rysstad Laftebygg som har bygget gapahuken som nå skal settes opp ved Uffortjønn og banken har også bidratt til de to andre gapahukene i turområdet.

Helikopterpilot Inge Bakken i Fjellfly gjør seg klar til å løfte inn alt som skal bli til en ny gapahuk i Kjellandsheia.
Powered by Labrador CMS