Trevelt fra den gamle byveien over fra Farvannet i Greipstad

Turløypene: – Mye trebrekk i år

Publisert

Nå som snøen er gått og påska nærmer seg, så er det aktuelt å igjen komme seg ut i Søgnes mange og flotte turløyper.

Men det er mye trebrekk i år, enkelte trær og store grupper eller kratt som har veltet seg over stiene – og stenger. Det er ikke gjort i en fei å få gjort noe med dette fenomenet heller. Mange er jo på privat grunn, og da er det for en stor del opp til grunneieren om han/hun vil fjerne dem eller ikke. Alle disse trefallene danner et betydelig problem. Knud- (21. sept. 2018) og Hans-stormene (7-9. august 2023) gjorde mye skade!

Forleden tok jeg en tur sammen med kona på et helt nytt sted. Vi tok bilen til Farvannsbakkene og dreide inn til venstre, til Haslebolia: Se på norgeskart.no og skroll deg inn. Du får et veldig godt kart over dette området ved vakre Farvannet i gamle Greipstad/Songdalen!

Vi parkerte ved veien opp til Gamle Mandalsvei og gikk så videre noen få hundre meter. Over en liten bakke, ei stor flott lerk og et stort hvitt eldre kvisthus på høyre side. Like før var en forskansning fra siste krig og over jordet til venstre to til, dessuten et sprengt tilfluktsrom i heia.

Videre langs vannet og flere hus. Snart et veikryss, til høyre, der går Barnevandringsstien opp til Gamle mandalsvei. Over ei bru og en flott gytebekk (mye grus i bunnen), så på toppen av en liten bakke, der går Barnevandringsstien opp til venstre. Vi fulgte stien der den slynger seg mellom Farvannet og jernbanen. Litt berg- og dalbane, mye trebrekk, men flott! Holdt på like til drivhusene sør for Nodeland, cirka én km i alt. I veien gikk vannledningen fra Tronstadvannet til byen, noen kummer og pumpestasjoner med lufting.

Dette var en koselig tur, helt ny for oss, men den blir enda bedre når noen trær blir ryddet vekk. Nå ble det vandring med innbefattet gymnastikk, kryp under-stig over-gå utenom-problematikk. I fjor gikk vi forresten Barnevandringsstien fra Konsmo til Laudal, 10 km i et flott terreng. Anbefales!

God tur i påska! Jostein Andreassen

Powered by Labrador CMS