Gapahukene har kommet hjem, og det ble feiret med bollefest mandag formiddag.

– Gapahukene har kommet hjem

Publisert

Rosseland skole hadde tidligere et skogsområde med en stor lavvo beliggende like ved Rossevannet, men dette stedet ble liggende innenfor anleggsområdet da Nye Veier skulle bygge ny motorvei vestover fra Grauthelleren. Som en kompensasjon ble veiselskapet enige med skolen om å opprette et nytt område med tre små gapahuker. Etter at det opprinnelige området igjen ble frigitt var det ikke lenger ønskelig at gapahukene ble stående i området de var satt opp.

Prosjektsjef i Nye Veier, Harald J. Solvik, engasjert mamma Kristina Sjøberg, Marius Try fra entreprenør Per Try AS, Tormod Vallesverd og Fau-leder Tom Inge Larsen.

Etter et initiativ fra den engasjerte mammaen, Kristina Sjøberg ble det opprettet ny kontakt med Nye Veier, skolen, FAU, entreprenør Per Try AS og Søgne-mannen Tormod Vallesverd. Med økonomisk støtte fra Nye Veier, masse godt dugnadsinitiativ fra elever og foreldre og god innsats av de lokale bedriftene har de tre gapahukene nå kommet hjem. Mandag formiddag inviterte veiselskapet til bollefest for å markere den glade begivenheten.

Prosjektsjef i Nye Veier, Harald J. Solvik fortalte elevene om bygging av den nye trafikksikre motorveien, en vei han regnet med at de fleste elevene en gang selv vil kjøre på. Selskapets kommunikasjonsrådgiver, Nils B. Rinde takket Tormod Vallesverd som har stått for demontering og remontering av gapahukene, Marius Try fra entreprenøren som har sørget for sikker transport ute i terrenget og ikke minst alle som har jobbet på dugnad for å få tiltaket på plass.

– Stolt av det som er gjort sammen

– Det er godt at gapahukene nå er hjemme, trolig de eneste som har en kjempestor kjeller under seg, la han til og siktet til at installasjonen er plassert på taket til en gammel bunker fra andre verdenskrig.

De tre gapahukene ligger på taket av en større bunker bygget under andre verdenskrig.

Det er elever fra 5., 6. og 7. klasse ved Rosseland skole som har deltatt i dugnadsarbeidet med å får gapahukene hjem igjen. Det var også disse elevene som mandag var invitert til bollefest med Nye Veier og øvrige involverte.

– Vi er stolte av hva denne gjengen har fått til sammen, og nå håper vi dere også vil være med å passe på stedet slik at det kan brukes av mange i lang tid fremover, konkluderte Nils B. Rinde fra Nye Veier da bollefesten nærmet seg slutten.

Powered by Labrador CMS