Er du nysgjerrig på padling? Søgne Kajakklubb inviterer til Padlingens dag 14. mai.

Nysgjerrig på padling?

– Under den åpne søndagen 14. mai kan du prøve kajakkene våre på elva sammen med våre dyktige aktivitetsledere, skriver klubben i eposten til N247.

– Søgne Kajakklubb inviterer alle interesserte til «Padlingens dag» 14. mai klokken 12.00 - 16.00 ved klubbhuset på Åros. Her kan man få prøve kajakkene våre på elva sammen med våre dyktige aktivitetsledere. Det blir god grillmat og hyggelig paddel-prat, skriver styremedlem Ann-Kristin Rustad Berget i en epost til N247.

Hun skriver videre at Søgne Kajakklubb ble stiftet i 1980 og er et frivillighetslag hjemmehørende i Søgne. Klubbens formål er å fremme kajakksporten og kajakkglede for barn, ungdom og voksne. Søgne Kajakklubb er medlem av Norges Padleforbund via Norges Idrettsforbund.

Klubben har egne grupper for hav og flattvann.

Havpadling

Havpadling er turpadling i stødige havkajakker. De fleste som padler havkajakk er turglade personer som liker alt fra stille rolige småturer, overnattingsturer, større ekspedisjoner eller røff padling i bølger og vind.

Mandagspadling/turer

Hver mandag klokken 18.00 i sommerhalvåret drar vi på felles tur ut i skjærgården eller i Søgne-elva. Vi har alltid med erfarne aktivitetsledere som gjør padlingen trygg. Vi tar ofte en liten pause på land, så det kan være lurt å ta med litt snacks.

Søgne Kajakklubb holder til like ved Årosbrua langs Søgneelva.

– Husk riktig bekledning, personlig sikkerhetsutsyr og møt opp i god tid for klargjøring av utstyr. Alle bør være «på vannet» før start klokken 18.00, skriver Rustad Berget videre.

Klubben arrangerer også heldags turer gjerne andre steder enn i nærmiljøet, samt overnattingsturer.

Kurs

Søgne Kajakklubb er medlem av Norges Padleforbund via Norges Idrettsforbund. Klubben har utdannede instruktører som holder godkjente kurs – både innen hav og flattvann. Vi holder kurs 20. og 21. mai, og 3. og 4. juni.

Flattvannspadling

Flattvannspadling har fokus på fart og trening i intervaller. Man lærer riktig teknikk og deltar i konkurranser. Flattvannspadling passer for ungdom og personer ønsker et felles treningsfelleskap.

Konkurransene foregår på stillestående vann mest mulig skjermet for vind, enten innsjøer eller spesialanlegg. Distanser er 200 meter, 500 meter, 1.000 meter og 5.000 meter (i Norge 3.000 m).

Kilde: Søgne Kajakklubbs nettsider.

Powered by Labrador CMS