Spenstfenomenet Kristen Fløgstad ved en post på Villeheia-kartet.

Hva med Turo-postjakt i påska?

Publisert
Turo-post i Helleviga, like ved sjøen.

Etter en vinter med mye snø er endelig alle områdene som Søgne og Songdalen Orienteringsklubb (SSOK) tilbyr Turorientering i 2024 klarert som tilnærmet snøfrie, selv i de mest høyestliggende områdene.

Etter noen få nesten snøfrie dager i romjula, har selv de mest ivrige deltakerne måtte legge kart og kompass i skuffen i påvente av vår og snøsmelting. Nå er våren kommet og snøen er borte så nå anbefaler O-klubben at folket kommer seg ut og jakter på de røde og hvite postflaggene.

Poster både ved hav og hei

I år som tidligere år så har O-klubben valgt å ha poster både nær sjøen, i innlandet og på flere utsiktspunkter (topp-post). Sjø-nært område er i Helleviga, mens innlandet er representert med Villeheia-kartet Nord i gamle Søgne-kommune.

Topp-posten ved Villeheia-varden 260 moh er absolutt verd er et besøk, herfra kan man faktisk se helt til Åseral.

Ellers er det plassert ut poster på Tinntjønn-kartet, som endelig kan benyttes igjen etter E-39 utbygginga. Topp-post for Tinntjønn-kartet er Søgne-skiltet. Det er også plassert ut poster på klubbens nye kart over Tunballen/Grundetjønn, hvor Hesteheia 153 moh er topp-posten.

Topp-post ved Søgne-skiltet.

Best om våren

O-klubben anbefaler turo-folket til å bruke våren til postjakt. Det er helt klar best å bevege seg i skogen før naturen setter i gang å gro (mer enn noen gang).

SSOK sine Turo-konvolutter selges på følgende steder: Intersport, Tangvall, Tappen på Lunde, Shell på Nodeland, Turistforeninga, Kristiansand og hos Vågsbygd sport.

Løp og kjøp Turo-konvolutten til SSOK – her snakker vi folkehelse av beste sort.

Powered by Labrador CMS