– Vi trenger flere frivillige instruktører til Sterk og stødig i Søgne og Songdalen, sier fysioterapeut Ragnhild Schou Lauvland og avdelingsleder Kristine Løite-Blom.

– Trenger frivillige instruktører

Publisert

Med faglig støtte fra Nasjonalt senter for aldring og helse har Kristiansand kommune ved Frisklivsentralen i dag rundt 30 grupper som trener sammen etter programmet Sterk og stødig.

– Sterk og stødig er et tilbud til hjemmeboende over 65 år som opplever begynnende ustøhet, men som klarer seg uten ganghjelpemidler innendørs, sier avdelingsleder Kristine Løite-Blom til N247.

Sammen med sin kollega fra Frisklivsentralen, fysioterapeut Ragnhild Schou Lauvland er hun nå på jakt etter flere frivillige som kan tenke seg å bli kurset til instruktører for deltakere i Søgne og på Nodeland.

Sterk og stødig på Helsehuset i Søgne.

– Vi har en god del instruktører til gruppene i kommunen, men her i vest, til å være instruktører på Helsehuset på Tangvall og på Nodeland, sliter vi litt med å få nok frivillige. I Søgne har vi i dag fire grupper som trener mandag eller onsdag, og på Nodeland er det to grupper. Gruppene er på rundt 15 personer så dette er et tilbud mange etterspør, utdyper Lauvland.

Opplæring og veiledning

De to fra Frisklivsentralen forteller at alle som vil bli instruktører får opplæring gjennom et tredagers instruktørkurs. Her legges det vekt på både teori og praksis. I tillegg får instruktører jevnlig individuell veiledning av fysioterapeut og får delta på førstehjelpskurs og temasamlinger for instruktører.

– Mange gode tilbakemeldinger

Else Beate Olsen (69 år) er tidligere deltaker på Sterk og stødig og har nå tatt utfordringen og er frivilling instruktør. Hun forteller at det hørtes interessant ut og at hun nok ble pushet av andre deltakere til å ta utfordringen som instruktør.

– Kurset og opplæringen har vært veldig bra. Det er gode kursledere og jeg lærte utrolig mye. På kursene i Søgne har vi mange flotte damer og menn som gir mange gode tilbakemeldinger. Jeg trives veldig godt med dette og oppfordrer alle som er interesserte til å melde seg på Sterk og stødig instruktørkurs. Vi trenger flere frivillige instruktører, sier Olsen.

– Spennende ny utfordring

– Du skal ikke være engstelig for at du binder deg til en aktivitet. Vi tilpasser instruktørenes hverdag og tar hensyn til ferie og fritid. Som frivilling instruktør vil du selv kunne oppleve helsegevinst og kan få en ny og spennende utfordring. Vi er avhengige av frivillige for å holde oppe denne aktiviteten. Tenker du at dette kan være interessant så ta kontakt med Frisklivsentralen på telefon 38 07 95 55 eller send en epost til post.frisklivsentralen@kristiansand.kommune.no, sier Kristine Løite-Blom.

Powered by Labrador CMS