Tapte redskapers brutale ansikt

Publisert Sist oppdatert

Søndag formiddag var leder i Søgne Dykkerklubb på et dykk etter spøkelsesredskaper i Søgne-skjærgården. Utenfor Hellersøya øst av Ny-Hellesund kom Karl Klungland over denne torsken som hadde store problemer med et garn som satt fast i fisken.

– Dette er det vi ser når vi er ute på jakt etter tapte redskaper. Denne hadde satt seg i et garn, fått revet seg løs, men slapp ikke unna deler av garnet. Min teori er at den har satt seg fast flere ganger for så å få revet seg løs igjen. Den hadde tydeligvis fått i seg mat, men hadde store skader, sier han til N247 søndag ettermiddag.

Brutalt

Han sier videre at dette er brutalt.

– Det er tapte redskapers sanne ansikt, og er brutalt å komme over. Det er uten tvil en fryktelig måte å dø svært langsomt på. Tapte redskaper tar nye liv så lenge de står i sjøen og selv om bare våre frivillige har tatt opp over 8.000 redskaper siden 2015 er det alt for mye igjen der nede, avslutter han.

Klungland bløgga (avlivet) selvsagt fisken når han fikk tak i den og friga torsken for lidelsene. Han sendte den og garnet opp til overflaten ved hjelp av ballonger hvor frivillige tok i mot.

Han oppfordrer nok en gang alle til å melde fra i fritidsfiskeappen når redskap går tapt. Da kan dykkerne gå direkte til stedet hvor redskapen ligger uten å måtte lete.

Powered by Labrador CMS