Medlemmer i Søgne Dykkerklubb har siden 2015 ryddet havbunnen for søppel og spøkelsesredskap på Sørlandskysten. De siste årene har de fått fantastisk hjelp av frivillige med hjelpebåter. Nå er klubben tildelt 350.000 kroner fra Miljødirektoratet.

350.000 kroner til dykkerklubben

Publisert Sist oppdatert

– Søppel i havet er en stor miljøutfordring som vi arbeider med å bekjempe nasjonalt og internasjonalt. Den frivillige innsatsen er kjempeviktig, og jeg er glad for at det er mange som ønsker å være med på å rydde opp og forebygge marin forsøpling, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen i en pressemelding torsdag formiddag.

Det står videre at Miljødirektoratet har prioritert å gi tilskudd til store, samordnede prosjekter som organiserer regionale eller nasjonale opprydningstiltak.

– Med søknader til prosjekter over hele landet har direktoratet også jobbet for å sikre god geografisk fordeling av midlene. Det har også vært viktig å gi støtte til prosjekter som tilrettelegger for frivilligheten, skriver direktoratet.

350.000

I alt får 28 prosjekter landet rundt støtte til miljøarbeidet, deriblant Søgne Dykkerklubb med 350.000 kroner.

Leder i klubben, Karl Klungland var selvsagt i vannet denne formiddagen, i skrivende stund utenfor Bragdøya på Byfjorden i Kristiansand. Det sammen med flere dykkere og frivillige hjelpere.

Torsdag ettermiddag sier Klungland til N247 at denne tildelingen og en fra Dykkerforbundet for spøkelsesredskaper på 400.000 i januar gjør at de frivillige kan være mer i båt og under vannflaten.

Færre søknader

– Disse tildelingen gjør at vi slipper å sende ut mange andre søknader om støtte til arbeidet. Rapporteringen blir også mindre tidkrevende når vi ikke har mange å rapportere til. Det betyr at vi kan bruke mer tid på å rydde, sier han.

Dagens fangst var 19 redskaper, 15 dekk og en god del søppel. Dette ble plassert i Nodeviga der klubben deltar i Vårryddedagen i regi av Hold Norge Rent.

Les også:

Powered by Labrador CMS