70-årsjubilant Jan Thomassen i Søgne og Greipstad sparebank.

Fylte 70 år tirsdag

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tror samtlige ansatte her i banken var tidlige på jobb i dag og rigget til, forteller jubilant og økonomisjef i Søgne og Greipstad sparebank, Jan Thomassen til N247 tirsdag.

Så er det heller ikke hver dag en av bankens ansatte fyller 70 år, men dagens jubilant ble møtt med bursdagssang, kaffe, kake og annet snop da han møtte frem på arbeidsplassen på Tangvall tirsdag morgen.

Etter 20 år med jobb innen revisjon etterfulgt av mer enn 28 år med Søgne og Greipstad sparebank som sin arbeidsplass, takker 70-åringen nå av fra sin faste jobb når måneden ebber ut om noen få dager.

– Banken har vært en fantastisk arbeidsplass. Det er en jobb og et kollegium som du gleder deg til å gå til hver eneste dag, sier bankmannen før han avslører at han opprinnelig bare hadde tenkt å være i jobben en kortere periode.

Frivillighet og næringsvirksomhet

De som kjenner Thomassen vet også at han i tillegg til bankjobben har hatt flere jern i ilden gjennom både det lokale næringslivet og ikke minst i den lokale frivilligheten.

Jan Thomassen som representant fra Søgne ungdomslag i kjent positur på sommermarked en gang på 1990-tallet.

Fra midten av 1990-tallet har han vært på eiersiden av først Expert-butikken i Kleplandsveien og etter sammenslåing med konkurrenten Bakke Elektro fra Linnegrøvan i 2016 figurerer han blant eierne av butikken Elon på Tangvall.

Tilknyttingen til den lokale frivilligheten startet for alvor for 50 år siden da han i 1973 engasjerte seg i Søgne ungdomslag. Det ble starten på et langvarig dugnadsarbeid med styreverv og funksjoner som kasserer og leder av laget.

Som en del av driften av ungdomslaget har Thomassen vært sterkt engasjert i flere store arrangement i Søgne. I en årrekke var det ungdomslaget som stilte med lyd til store arrangement som 17. mai-feiring og arrangement i regi av Søgne handelsforening.

Thomassen var den lokale koordinatoren når det kom tivoli til arrangementene, og ungdomslaget stod for servering, vakthold, utplassering av bord og stoler og la også gjerne ut parkett når populære danseband var hyret inn til arrangement.

– Og nå da, Jan?

– Jeg vet ikke om noe annet enn at det blir en rolig feiring med nærmeste familie, og tiden videre skal brukes til alle andre ting jeg ellers ikke har rukket over, sier 70-årsjubilanten Jan Thomassen.

Powered by Labrador CMS