Elias Apland fra åttende trinn på Tinntjønn skole har Entreprenørskap som valgfag og driver bedriften Dignad Sør.

Dugnad Sør: – Rift om oppdragene

Publisert

Skoleklasser, idrettslag og andre frivillige foreninger har stått i kø etter å ha vist interesse for oppdragene Dugnad Sør har lagt ut i markedet gjennom sine side på Facebook. Tirsdag kveld var det elever fra syvende klasse ved Langenes skole som sammen med foreldre var i aksjon med rydding av strandområdet rundt Vaglen.

Dugnad Sør er elevbedriften til Elias Apland som er elev på åttende trinn ved Tinnntjønn skole og har valgt Entreprenørskap som valgfag. Der har han laget bedriften som i følge egen markedsføring har som mål å gjøre Søgne renere og skape dugnadsmuligheter for lag og klasser.

Elias forteller til N247 at han brukte det meste av tiden fram mot jul til å utvikle sin forretningside og planlegge hvordan denne skulle selges inn.

–S Jeg har vært hos lokale bedrifter og presentert planene mine, forteller han og legger til at han allerede har fått sponset tre ulike ryddeoppdrag fra lokalt næringsliv. Mens en bedrift betaler for å få ryddet et område på Oftenes, har andre gitt bidrag uten vilkår om konkrete oppdrag.

Elever og foreldre fra syvende trinn ved Langenes skole rydder på Vaglen på oppdrag fra Dugnad Sør.

– Da har jeg vært i kontakt med Kristiansand kommune for å få tips om områder som kommunen selv ikke rydder, og området her ved Vaglen er ett av disse utdyper Elias.

Elias forteller videre at tanken med å tilby oppdrag til klasser og foreninger er at de skal kunne tjene noen slanter til turer, cuper og annet uten at foreldre skal være nødt til å påtvinge familie og venner lassevis med dopapir og tørkerull. I stedet kan de unge sammen med foreldre gjøre en innsats og få penger til formålet sitt.

– Bedriftene jeg har gjort avtaler med sponser oppdragene med fra to- til titusen kroner, sier han videre og legger til at av det han selv sitter igjen med etter at frivillige er betalt, donerer han halvparten til kreftforeningen.

Så langt har han finansiert tre ulike ryddeprosjekt, men håper flere næringsdrivende vil være med som sponsorer, og når han skal velge seg valgfag de to neste skoleårene, har han foreløpig ingen planer om å legge Dugnad Sør på hylla, men håper å kunne fortsette med denne også de neste årene.

Powered by Labrador CMS