– Det nærmer seg «verdens største dugnad»

Publisert Sist oppdatert
Tormod Try og Einar Bjelland under en tidligere TV-aksjon i Søgne.

– TV-aksjonen søndag 22.10 i Søgne dugnaden er organisert som tidligere - veldig tradisjonelt. Vi trenger sjåfører og bøssebærere, og som før kan bøssebærere registrere seg på blimed.no. Sjåfører kan sende SMS til 916 87 033, sier områdeleder i Søgne, Tormod Try til N247.

Han oppfordrer frivillige på det sterkeste å registrere seg slik at komiteen kan organisere flest mulige roder og sjåfører på forhånd.

I en oppdatering denne uka sier Try at det er som det pleier.

– Veldig spennende om vi får nok sjåfører og bøssebærere. Per mandag kveld har vi cirka «halv styrke» påmeldt. Så er det jo slik at mange dukker opp uanmeldt på søndag, sier Tormod Try som er frivillig under aksjonen.

Dørene åpnes klokken 14.30 for sjåfører og bøssebærere på det gamle rådhuset på torvet på Tangvall. Til nå er det samlet inn over 43 millioner kroner.

Mottaker av årets innsamlede midler er Redd Barna. Under vignetten «La barn leve i fred» går midlene til innsats for å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt.

– Vi i innsamlingskomiteen håper igjen at Søgnefolk vil bruke 2-3 timer til årets viktigste søndagstur, fortsetter han.

Om innsamlingen: 

TV-aksjonen har vært gjennomført hvert år siden 1974 og er blitt en tradisjon i Norge. Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall frivillige.

NRK eier TV-aksjonen og NRKs innsamlingsråd tildeler TV-aksjonen. Tildelingen skjer etter søknad fra organisasjonene. Når det er bestemt hvilken organisasjon som får TV-aksjonen, overtar organisasjonen langt på vei ansvaret for og eierskapet til aksjonen. Det betyr at eierskapet skifter fra år til år.

I tillegg til bøsseinnsamlingen kommer det inn bidrag og gaver fra kommuner, samarbeidspartnere, næringsliv, organisasjoner, menigheter, skoler og barnehager. Givere kan gi sitt bidrag via Vipps, SMS, overføring til konto, faktura og kort.

I 2022 kom det inn 291,2 millioner kroner til Leger uten grenser. (Kilde: blimed.no)

Powered by Labrador CMS