Undergangen under Hølleveien i Søgne.

Dette mener elever ved Tangvall skole om undergangen under Hølleveien

Publisert Sist oppdatert

Tore Angel er lærer i trafikk valgfag ved Tangvall skole og har fått elevene til å skrive leserinnlegg om undergangen ved Linnegrøvan.

– Vi mener alle at denne må gjøres noe med, sier han.

Red anm: Hovedutvalg for samferdsel i fylket har bevilget syv millioner kroner til oppstart av fase 3 i opprustingen av Hølleveien i 2023. Status for arbeidet er per juni i planleggingsfasen.

– Delprosjekt 3 innebærer bygging av ny undergang under fv. 456, samt rundkjøring mot Linnegrøvan industriområde og en del øvrig utbedring i området. Utviklingen av Linnegrøvan begrenset av rekkefølgekrav for bygging av midlertidig rundkjøring, som skal finansieres av industriområdet, skriver fylkeskommunen på egne nettsider.

«I stedet for at industriområdet må finansiere og bygge en midlertidig rundkjøring for å sikre videre utvikling, vil midlene fra industriområdet nå kunne brukes til delfinansiering av det regulerte prosjektet. Kombinert med de andre tiltakene knyttet til gang- og sykkelveg, samt opprydning av avkjørsler, vil dette gi en gjennomgående god og trygg standard for myke trafikanter på strekningen.»

Dette er tekstene som skrevet av elever i trafikk valgfag ved Tangvall skole:

«Undergangen ved Linnegrøvan.»

«Undergangen ved Linnegrøvan er veldig farlig. Det er fordi det er satt opp en bom rett før en sving i tunnelen. Dette gjør at du kan lett krasje med møtende trafikk siden det er vanskelig å se om noen kommer mot deg i tunnelen. En gang da jeg syklet til skolen så jeg to stykker som krasjet. Begge to trynet og han ene skeivet ut fronthjulet sitt.»

«Undergangen ved Linnegrøvan»

«Undergangen ved linnegrøvan er veldig farlig. Halvparten av året så er det to bommer, en på hver side som blokkerer halvparten av veibanen, Dette er et u-nødvendig tiltak som gjør at risikoen for kollisjonen dobler seg, for det er ingen som, når de ser en bom stopper og går rundt sakte. men derimot så ender det opp med at folket kjører rundt i minst ti kilometer i timen, dette gjør at folket går i høy fart rundt denne bommen. I tillegg så er bommene rett før en sving i tunnelen, som gjør at man ikke kan se folk som kommer mot deg. Siden denne bommen blokkerer hele den høyre veibanen, så gjør dette at man må går rundt, dette gjør at man kjører i ti kilometer i timen rundt denne bommen i FEIL veibane.»

«Kommunen burde gjøre slik at disse blir fjernet, eller flyttet.»

«Bommen må fjernes!»

«Undergangen ved Linnegrøvan er en vei mange bruker, inkludert barne- og ungdomsskoleelever. Bommen er ment som et sikkerhetstiltak, men fører bare til økt risiko. Veien er delt opp i to, slik at du og kommende trafikanter holder hver sin side. Bommen er plassert midt i svingen er det derfor vanskelig å se om det kommer noen motgående. Det gjør også at man må gå eller sykle over på den andre siden midt i svingen og derfor lett å kollidere med motgående trafikanter. Vi foreslår heller at bommen bør fjernes, og heller settes opp på toppen av veien.»

«Undergrunnen med Linnegrøvan»

«Nå er vi helt rystet over den store nyheten om at en bom er satt opp nok en gang i undergrunnen med Linnegrøvan. Dette er en ulykkes-magnet deluxe fordi bommen tvinger folk til å gå/sykle i det motgående feltet. For de som skal kjappe seg til skolen og sykler fort ned i undergrunnen, er det nesten umulig å se de som kommer i den andre retningen.»

Vi må få fikset dette! Løsningen må nok være å utslette bommen en gang for alle, slik at ingen kan sette den opp igjen.»

«Undergangen ved Linnegrøvan»

Hei, vi er sinte elever fra Tangvall skole. Vi går eller sykler gjennom undergangen ved Linnegrøvan hver dag, og føler en stor frykt hver gang. Vi risikerer liv og helse, men tanke på at det kan gå alvorlig galt. Og risikerer frontkollisjon når man ikke kan se om det kommer noen rundt hjørnet. Vårt forslag er å eventuelt flytte bommen lengre opp, slik at man har bedre sikt og blir tryggere.»

«Undergangen ved Linnegrøvan»

«Bommene i undergangen ved linnegrøvan er farlige og irriterende. Jeg kan ikke telle på en hånd hvor mange ganger jeg har krasjet der. Jeg vet om ei som brakk beinet sitt på grunn av bommene. De er idiotisk plassert, du kan ikke se hva som er rundt svingen.F*** den bommen»

Powered by Labrador CMS