Femteklasse på gårdsbesøk

Publisert

Mandag ettermiddag var klasse 5A ved Lunde skole på gårdsbesøk til familien Try på Try gård. I regi av Søgne Bondelag fikk ungene et innblikk i gårdsdrifta på nært hold. Det var sauer, lam og lamming over alt.

Sauens liv fra lammenes fødsel og ut gjennom beiteseseongen ble tema. Etter at sauene har fått lammene blir de sendt på beite til skogs her på Try. Der skal de gå å kose seg sammen frem til august-september. Når den tid kommer og slaktevekten nærmer seg, er det sesong for fårikål.

Sauen et unik husdyr som så å si lager menneskemat på bare norske gress strå.

Ungene ser ut til å trives, og kanskje mest i gårdens kopplambinge. Her er lammene ekstra nysgjerrige på folk som er villige til å gi litt kosete oppmerksomhet.

Kopplammene er lam i fra sauer som frastøter, får for mange eller ikke klarer lammene sine. Disse blir flasket opp på pulver melk. I dette tilfelle en maskin som blander melkepulver døgnet rundt, sånn at de små krabatene har varm melk tilgjengelig på fri appetitt.

Lamminga går mot slutten her i fjøset, og bonden oppsummerer seg fornøyd med årets lamming. Nå kan ikke sol og bedre temperaturer komme fort nok.

Powered by Labrador CMS