Gjenopptar en langvarig tradisjon

Publisert

På nøyaktig samme dag som arrangementet startet opp for 30 år siden, gjenoppstår Trysnesdagene førstkommende helg. 


- Det var helt tilfeldig, sier Nancy Sture Olsen til N247 torsdag formiddag.
Det hele startet i 1992 da arrangementet fikk besøk av Europas eldste seilende trebåt, «Anna af Sand». Både fredag og lørdag kveld var det bryggedans med bandet «Riders and Invention»
Artikkelen foresetter under annonsen.
Fra 1992 ble Trysnesdagene gjennomført med massevis av aktiviteter, men tok slutt etter brannen i 2007. Nå tar de nye eierne opp tradisjonen, og i helgen fylles hele Trysnes Brygge opp med rundt 15 utstillere, leker og konkurranser for barn. I tillegg avlegger Søgne Kystlag, som arrangerer «Kystens Dag» på andre siden av fjorden, brygga et besøk rundt klokken 14.00 lørdag. 
Derfra vil Karl W. Strandvik fortelle om aktivitetene i laget, og etter invitasjon fra Trysnesdagene, vise frem tre av kystlagets båter. Søgne Kystlag ble i 2021 kåret til årets kystlag og er medarrangør i Forbundet Kystens landsstevne på Bragdøya i juli 2022.
- Utstillerne og salgsbodene vil være på plass fra lørdag klokken 12.00 til klokken 18.00, og til klokken 16.00 søndag. Vi starter oppvarmingen allerede fredag med levende musikk i restauranten fra klokken 19.00, sier Sture Olsen som håper på trengsel i sjøkanten på Trysnes lørdag og søndag.
Været
Meteorologenes varsel for helgen tilsier strålende sol gjennom helgen med unntak av noe nedbør tidlig lørdag morgen.
Sist oppdatert 09.06.2022 klokken 17:03 av Nicolai Prebensen
Dette bildet er trolig fra 90-tallet under en av de mange Trysnesdagene som har blitt arrangert på stedet. (Foto: Privat)
Powered by Labrador CMS