Alpinutstyr er tyvenes favoritt i påsken

Publisert

– Få ting er kjedeligere enn å oppleve at skiutstyret ikke står der du trodde du hadde satt det fra deg. Årlig forsvinner kostbart utstyr for millioner av kroner, skriver Gjensidige i en pressemelding onsdag.

- Når det er masse folk i bakken, kan det naturligvis også være tyver tilstede. Og for de med uærlige hensikter er det dessverre nokså enkelt å plukke med seg ulåst skiutstyr uten å bli lagt merke til. Ofte er det også kort vei til bil og annen transport, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Det går stort sett bra når man setter fra seg skiutstyr i den norske fjellheimen, men de siste årene har mye utstyr forsvunnet fra skitrekk og hyttefelt.

Frekkhetens nådegave

- Som alt annet er også skiutstyr blitt dyrere de siste årene og det er ikke uvanlig at et sett med kostbare ski kan koste langt over 10.000 kroner, sier Voll. Og tyvene vet ofte hva de ser etter.

- Men, kan et par ski forsvinne i en varmestue midt oppe i løypen? Svaret er ja, sier Voll bekreftende. Vi har både sett og hørt om tyver som lar eldre ski stå igjen, mens de renner ned igjen på andres utstyr.

Det er likevel nederst i bakken ved varmestuer, restauranter og på afterski mye av utstyret forsvinner. Og noen ganger får faktisk Gjensidige også meldinger om at kundene etter noen hektiske og «fuktige» timer på afterski, ikke husker hvor de satte fra seg utstyret.

Totalt regner Gjensidige med at flere hundre personer får frastjålet kostbart skiutstyr til mange millioner kroner i løpet av vinteren. Påsken er ikke noe unntak og Voll ber kunder tenke over at utstyret deres faktisk har en høy verdi og at de dermed tar godt vare på utstyret gjennom påskeuken. Det samme gjelder kostbare jakker, briller, hjelmer og hansker.

Kan bli svært dyrt

- Om en er på ferie i Norge eller i utlandet, dekker reiseforsikringen tyveri av ski og utstyr en må sette fra seg utenfor spisesteder og varmestuer. Forlater en ski eller sportsutstyr i lengre tid i forbindelse med afterski-fest eller over natten, uten tilsyn, kan erstatningen bli kraftig redusert, avslutter Voll

Tre tips for å sikre skiutstyret:

  1. Lås utstyret fast - Det beste er å låse fast skiene, helst i et låsbart skistativ der slikt finnes. Dette gjelder også på eventuelle tog- eller bussreiser.
  2. Spre utstyret - Ved korte fravær på steder uten skilås kan man sette fra seg skiene og stavene hver for seg.
  3. Merk utstyret Å merke utstyret med navn og telefonnummer gjør det mindre attraktivt å stjele, samtidig som det vil være enkelt å ta kontakt hvis noen får med seg feil utstyr ved et uhell. I tillegg er det lurt å notere serienumre.

Noen kundeopplevelser:

En kunde var på skiferie ved et skianlegg i utlandet. Etter en tur i en varmestue langt oppe i trekket var alpinskiene forsvunnet da han kom ut igjen. Kunden vår regnet med at en annen person hadde tatt feil ski, for ved siden av sto det noen som lignet. Likevel, skiene var borte for godt og dagen i alpinanlegget var fullstendig ødelagt.

En annen kunde hadde feriebolig på fjellet og familien pleide å sette fra seg ski og utstyr utenfor utgangsdøren, noe de hadde gjort i alle år. En dag de skulle ut, var alt av utstyr som blåst bort av vinden.

Det er viktig å påpeke at utstyr som mistes eller bare blir gjenglemt ikke er dekket over reiseforsikringen

Powered by Labrador CMS